Zakelijk Beter
Image default
Financiële diensten

zeker zijn van elke betaling

Hoe kan je als ondernemer zorgen dat je altijd op tijd jouw geld op de rekening hebt staan? Je kunt de afnemers natuurlijk niet dwingen en iedereen kan het weleens moeilijk hebben. Daarom is het slim om ook andere hulpmiddelen erbij in te zetten. Een goede kredietverzekering afsluiten kan zo’n hulpmiddel zijn. Daarmee zorg je dat je zelf veel meer grip hebt op wanneer een factuur betaald wordt. 

Op de juiste momenten gebruiken

Het belangrijkste pluspunt van de kredietverzekering is dat deze niet doorlopend hoeft te zijn. Als ondernemer kan je deze dus strategisch inzetten. Overigens zijn er wel doorlopende vormen als je dat zou willen. Je kunt echter ook de kredietwaardigheid checken van een potentiële afnemer en wanneer je niet helemaal gerust bent dan alleen voor deze afnemer of deze ene transactie een verzekering afsluiten.

Goed voor de eigen cashflow

Het is ook slim om de kredietverzekering op de omgekeerde manier te benaderen. Met de verzekering maak je ook je eigen cashflow stabiel. Wanneer er dan eens ergens in de keten iets misgaat en er financieel niet precies gebeurt wat er zou moeten gebeuren,  dan kan je dat heel gemakkelijk hiermee opvangen. Daardoor wordt het dus ook een stuk gemakkelijker om zakelijke beslissingen te nemen. Je weet namelijk precies waar je op moet letten en waar je geen zorg meer om hebt.

Slimme stappen zetten

Een verzekering afsluiten betekent ook dat je hulp kunt verwachten op andere vlakken met betrekking tot cashflow en betalingen. De kennis van de kennis van de specialisten die bij de verzekeraar in dienst zijn kan jou helpen om slimmere beslissingen te nemen. Zo kan je de verzekering ook echt inzetten op momenten dat je deze nodig hebt. Dat maakt het alleen maar gemakkelijker zakendoen. Voor iedere ondernemer is dat een belangrijk voordeel.