Zakelijk Beter
Image default
Boekhouding

Werken in een andere branche?

Het is soms interessant om in een totaal andere branche te gaan werken. Alleen wil je dit goed laten slagen? Dan is er wel enige inspanning van jou nodig om er werkelijk een goed succes van te maken. Zo is het bijvoorbeeld, mits je je werk echt goed wil doen, echt nodig dat je je gaat verdiepen in de branche. Anders ga je toch een keer de boot missen. Benieuwd naar hoe je het goed doet? Check dan deze tips.

Valkuil nummer 1

Vooral het denken dat het gaat om het proces en niet om inhoudelijk kennis, is valkuil nummer 1 bij mensen die een overstap maken naar een andere branche. Zo kun je namelijk nooit optimaal weten waar het over gaat én je gaat zeker de vakinhoudelijke mensen irriteren met voorstellen, adviezen en opmerkingen die vanuit het vak gezien, gewoon de plank helemaal misslaan.

Leer het verschil tussen een portaalkraan en een kettingtakel

Ga je ineens technische producten verkopen? Dan moet je je erin gaan verdiepen. Je kunt niet een product echt goed verkopen, als je het niet echt goed kent. Hier moet je gewoon tijd in steken. Ook eigen tijd. Als je niet de behoefte voelt om in je eigen tijd meer te leren over bijvoorbeeld die portaalkraan en die kettingtakel, dan is de kans groot dat je niet genoeg aantrekkingskracht voelt voor het te verkopen product.

Schrijf op

De meeste mensen vinden het leuk om over hun vak te praten en helpen je ook graag op weg met bijvoorbeeld tips over interessante literatuur of opdrachten waarmee jij je kennisniveau kunt verhogen. Maar, als je 3 keer met dezelfde vraag komt, dan gaat het natuurlijk op de zenuwen werken. Bij sommige mensen zelfs al bij de 2e keer. Voorkom dit zoveel mogelijk en schrijf dingen op. Maak voor jezelf een archief aan met vakkennis.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/