Zakelijk Beter
Image default
Werkgelegenheid

4 tips voor een moderne kantoorinrichting

Ben jij op zoek naar tips en inspiratie voor een nieuwe en moderne kantoorinrichting? Dan is jouw zoektocht geslaagd. Wij geven je in deze blog namelijk 4 tips die de inrichting van jouw kantoor naar een hoger niveau brengen! Een modern kantoorinrichting willen is al een grote stap in de goede richting. Met een moderne inrichting zorg je er namelijk voor dat je jouw werknemers productief, geïnspireerd en gemotiveerd houdt. 

  1. Creativiteit op kantoor 

Een modern kantoor bevordert de creativiteit van je werknemers. Steeds meer werkgevers zetten in op aantrekkelijk werkgeverschap. Ze willen met een prettige en ontspannen sfeer de creativiteit en het welzijn van hun medewerkers bevorderen. Hoe? Door interactieve ruimtes te creëren. Het is hierbij belangrijk dat je veel waarde hecht aan deze ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een gameruimte met verschillende games en surround speakers. Wil je liever niet dat er gegamed wordt op de werkvloer? Creëer dan een gave koffiecorner met hangmatten en zitzakken! Ontspanning = key, 

  1. Werk subtiel met kleur 

De basis van een moderne kantoorinrichting is neutraal, bijvoorbeeld met de kleur wit, grijs of zwart. Je hoeft echter niet bij deze kleuren te blijven! Om je kantoorruimte écht modern en sfeervol in te richten, kies je één opvallende kleur om jouw basiskleuren te combineren. Wij raden het aan om deze kleur te baseren op de huisstijl van je onderneming. Heb jij bijvoorbeeld de kleur rood in je huisstijl? Verwerk dan rode elementen in de inrichting van je kantoor. Probeer het maar eens uit! 

  1. Glazen ruimtes 

Glazen wanden brengen je kantoor naar een volgend niveau! Het is ideaal voor een modernere look. Het zorgt daarnaast ook voor een geluidsdichte ruimte, zonder je dat je bent gescheiden van de rest. Glazen wanden zijn ook handig om te zien of je degene die je wilt spreken aanwezig is of niet. Zo hoef je niet op een zenuwachtige manier aan te kloppen. 

 

Buiten het feit dat het ontzettend ideaal, handig en modern is, is het ook gewoon gezellig. Het geeft een leuke en gezellige sfeer op kantoor! Je gebruikt glazen wanden bijvoorbeeld in de: keuken, vergaderzaal, eetruimte of wachtkamer. Opties zat. 

 

  1. Voldoende daglicht 

Als er iets is wat een grote invloed heeft op de welzijn van mensen, dan is dat wel voldoende daglicht. Licht stimuleert een aantal processen in ons lichaam zoals het bioritme en de aanmaak van vitamines. Onder het bioritme verstaan we het eet en slaappatroon van de mens. Daarnaast zorgt daglicht ervoor dat we een fitter gevoel krijgen. Zorgt voldoende daglicht voor een moderner kantoor? Ja zeker! Het oogt namelijk veel gezonder, natuurlijker en subtieler.