Zakelijk Beter
Image default
Telecommunicatie

Zo blijft jouw telefoon in uitstekende staat

Jij en je smartphone zijn onwaarschijnlijk onafscheidelijk van elkaar. Dat is te verklaren, want een smartphone voegt ook veel toe in ons leven. Reden genoeg om de levensduur van het toestel te verlengen. Maar, hoe doe je dit? In dit artikel zetten we een aantal tips om een rijtje waar de levensduur van het toestel met misschien wel of 2 of 3 jaar wordt verlengd. Benieuwd waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

Tip 1: Zet je smartphone regelmatig helemaal uit

Het apparaat moet minimaal één keer per week volledig worden uitgeschakeld. Dit is goed voor de batterij en het toestel kan dan “opnieuw starten”. Wist je dat hiermee ook storingen worden voorkomen en het geheugen behouden wordt? Het loont dus om je telefoon af en toe helemaal uit te zetten. Bovendien is het ook niet verkeerd om soms even helemaal “af te schakelen” van je telefoon, toch?

Tip 2: Voorkom dat jouw smartphone oververhit raakt

Je telefoon koel houden is een van de meest effectieve manieren om de levensduur van de batterij te verlengen. Hitte kan ook veel onderdelen in een smartphone permanent beschadigen. Laat je telefoon dus niet in direct zonlicht liggen of in de buurt van warmtebronnen, zoals kachels of openhaarden. Als je van plan bent lange tijd bij warm weer op pad te zijn, moet je jouw telefoon in een goed geïsoleerde tas of zelfs een lunchtrommel bewaren. Zo gaat de batterij niet te snel leeg en beschadigen interne onderdelen niet. Weliswaar niet het meest fraaie zicht, maar wel cruciaal en erg belangrijk om de levensduur te verlengen. En dat is ook veel waard!

Tip 3: Bescherm het scherm

Het is duidelijk dat het beeldscherm een ​​zwak punt is van smartphones. Als de telefoon valt, is de kans groot dat het display kapot gaat of in ieder geval een barst heeft. Je kunt dit tegengaan door een kogelwerende glasfolie op het display te plakken.

Tip 4: Koop een telefoonhoesje

Met deze hoesjes iPhone 13 bescherm je niet alleen het display (afhankelijk van het type), maar ook het hele toestel. Zo voorkom je tekenen van slijtage en bescherm je hem ook – in ieder geval enigszins – bij een val. Afhankelijk van het hoesje is hij ook beschermd tegen zaken als vingerafdrukken, vet, stoten en zelfs vloeistoffen. Bij Casimoda verkopen ze niet alleen hardcases en softcases, maar ook flipcases en telefoonhoesjes met koord. Keuze te over dus!