Zakelijk Beter
Image default
Personeelszaken

Tuinkantoor

Steeds meer mensen die van thuis uit werken kiezen voor een zogenaamd tuinkantoor, een kantoor dat in de tuin staat. Het klinkt misschien een vreemd concept, maar zo’n kantoor heeft wel degelijk heel wat te bieden op verschillende vlakken. Werk je ook van thuis of ben je van plan om vaker thuis te werken? Dan is een kantoor in de tuin zeker en vast een goed idee. Kijk eens op de website van My Home Office voor de opties. Wat zijn de voordelen van zo’n kantoor nu precies?

De 3 belangrijkste voordelen van een tuinkantoor

Een kantoor in je tuin klinkt misschien tegenstrijdig, want beide ruimtes hebben normaal gezien een compleet andere functie. Toch is het mogelijk om in je eigen tuin een functionele ruimte te bouwen die je productiviteit ten goede komt. Hieronder de belangrijkste voordelen: 1. Maak het onderscheid tussen werk en privé Een van de belangrijkste voordelen van zo’n kantoor is dat het het je gemakkelijker maakt om een duidelijk onderscheid te maken tussen je werkleven en je privéleven. Door de letterlijke afstand tussen je woning en je werkplaats, maak je immers sneller de mentale klik en schakel je dus ook gemakkelijker over van werk naar privéleven en vice versa. Op die manier werk je zonder afleiding en dat komt je productiviteit natuurlijk ten goede! 2. Je eigen stijl en look Nog een voordele van zo’n tuinkantoor? Je kan de ruimte helemaal naar wens inrichten, zonder rekening te hoeven houden met je gezin of het interieur van je woning zelf. Dit komt alweer doordat het om een aparte ruimte gaat, die dus ook niet beperkt is qua inrichting door de woning zelf. Wil je een stoer kantoor met een man cave indruk? Of toch maar liever een minimalistische inrichting? Wat je voorkeur ook mag zijn, dankzij een tuinkantoor kan het! 3. Professionele hulp is mogelijk Ten slotte kan je bij de inrichting, bouw en afwerking van een kantoor in de tuin rekenen op professionele hulp, zolang je het juiste bedrijf inschakelt. Tal van ondernemingen zijn gespecialiseerd in het aanbouwen van aparte kantoren, met het oog op productiviteit, rekening houdende met je persoonlijke voorkeuren, beschikbare ruimte en meer. Ook krijg je zo gedegen advies in verband met de inrichting van de ruimte, zodat deze nog beter bijdraagt aan je productiviteit en werkcomfort!

Thuiswerken in een tuinkantoor is zoveel aangenamer

Er zijn heel wat redenen om voor een kantoor in de tuin te kiezen. Belangrijk is echter dat je altijd vertrouwt op de kwaliteit en service van een gespecialiseerd bedrijf. Op die manier haal je méér uit je eigen werkruimte in de tuin, waardoor je dus ook veel meer kunt genieten van de tijd die je doorbrengt in je eigen woning, met je eigen gezin, vrienden of familie!