Zakelijk Beter
Image default
Management

Business games: wat zijn het en wat heb je eraan?

Weleens van business games gehoord? Ze zijn steeds populairder aan het worden en met goede reden. Met business games verhoog je de onderlinge samenwerking binnen het team, verbeter je de communicatie en zorg je voor een gezonde competitiedrang op een informele wijze.

De ingrediënten van een business game

Veel business games zijn bordspellen, hoewel er ook andere varianten bestaan. Bij de meeste bordspellen die je van huis uit kent speel je tegen elkaar. Een spel als Monopoly bijvoorbeeld, win je door de andere spelers op het bord te verslaan. Dat kan hartstikke leuk zijn en het is zeker goed voor de onderlinge competitie maar buiten een beetje onderhandelen speel je vooral invididueel.

Business games verschillen van gewone bordspellen omdat alle deelnemers samenwerken om zo het spel te verslaan. Iedere deelnemer heeft bijvoorbeeld een eigen character met speciale eigenschappen. Deelnemers moeten dus samenwerken en elkaars sterke kanten optimaal benutten om het spel te winnen.

Een evenement met business games organiseren

Er zijn verschillende aanbieders die business games aanbieden. Je kunt het ook zelf een evenement organiseren voor je personeel of voor zakenrelaties. Maak er een officieel toernooi van met een afvalrace. De teams die het spel uitspelen gaan door naar de volgende ronde. De meeste business games hebben verschillende moeilijkheidsniveaus dus de winnaars van de eerste ronde spelen de moeilijkere variant. De uiteindelijke winnaar gaat er met de kampioensschaal of beker vandoor!

Maak je business game inclusief met passende prijzen

Vergeet nooit het doel waarmee je een business game evenement organiseert. Samenwerking bevorderen, communicatie verbeteren en teambuilding. En zeker met betrekking tot dat laatste is het belangrijk dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt tijdens het evenement. Door alle deelnemers een gouden medaille te geven voor het meedoen, krijgt iedereen een mooie herinnering aan een leuke dag. Voor de winnaar kun je bijvoorbeeld een mooie bokaal kopen, want winnen moet natuurlijk ook beloond worden!