Zakelijk Beter
Image default
Grote bedrijven

Hoe maak je indruk op je baas?

Een promotie krijgen is nooit gemakkelijk. De kansen zijn vaak klein en de concurrentie is fel. Hoewel er veel advies is over hoe je je carrière vooruit kunt helpen, zijn de meeste vaag en houden ze geen rekening met wat je baas en het bedrijf nodig hebben.

Vraag direct aan je baas wat je moet doen

Je kunt met je leren laptoptas heren naar het kantoor van je baas gaan en je baas vragen wat je moet doen om promotie te maken. Je bent waarschijnlijk bang dat ze je zullen vertellen dat ze je geen informatie willen geven. Veel bazen vinden het echter prima om je een aantal ideeën te geven over hoe je een hoger niveau kunt bereiken. Je kunt er meteen mee aan de slag en ervoor zorgen dat je je kansen vergroot

Let op je sterke en zwakke punten

Je hebt misschien het advies gekregen om kennis te nemen van je sterke en zwakke punten. Het is om twee redenen een goed advies. Ten eerste dwingt het je om na te denken over jezelf, iets wat iedereen vaker zou moeten doen. Ten tweede helpt het je te begrijpen op welke gebieden van je werk verbetering nodig is. Wanneer je kennis neemt van je sterke en zwakke punten, moet je onthouden dat er geen goede of foute antwoorden zijn, omdat dit zelfreflectie is. Er zijn geen objectieve normen waaraan je je prestaties op het werk kunt meten. Er zijn alleen subjectieve beoordelingen en die beoordelingen worden gedaan door je collega’s of bazen. Deze subjectieve beoordelingen worden beïnvloed door hun persoonlijke voorkeuren en vooroordelen. Daarom is het belangrijk om even stil te staan ​​bij waar je goed in bent en wat je nog kunt verbeteren.

Vraag het hele jaar door om feedback

Het is belangrijk om het hele jaar door feedback te vragen, omdat je baas misschien niet merkt dat je het geweldigs gedaan hebt. Je kunt dit doen door een van je Plevier businessbags te pakken en naar het kantoor van je baas te gaan en te vragen wat hij of zij van je prestaties op het werk vinden. Je wilt ervoor zorgen dat je baas jouw bijdragen in een vroeg stadium herkent, zodat hij je dienovereenkomstig kan belonen.

Wees een professional van begin tot eind

Zorg dat je op tijd bent voor elke vergadering of elke videocall met je baas. Te laat komen toont een gebrek aan respect voor andermans tijd. Het zorgt er ook voor dat het lijkt alsof je geen rekening houdt met de behoeften van anderen bij het nemen van beslissingen. Je moet er ook altijd voor zorgen dat je er representatief uitziet.