Zakelijk Beter
Image default
Energie

Wat heb ik aan opslag van energie in mijn aggregaat?

Opslag van energie: wat is dat?

Opslag van energie is een trend waar tegenwoordig steeds meer aandacht aan wordt geschonken. In apparaten zoals aggregaten speelt dit een grote rol. In originele modellen zit bij een aggregaat een verbrandingsmotor die werkt op diesel. Zonder opslag van energie zal deze continu zelf op volle kracht moeten draaien. En dat is natuurlijk niet een ideale situatie voor het milieu. Daarom worden er aggregaten ontwikkeld die focussen op energieopslag. Hierbij wordt een accu ingebouwd. Deze accu zal dan stroom verzamelen om deze op een later tijdstip te kunnen gebruiken. De mogelijkheden met opslag van energie zijn een zeer milieubewuste keuze.

Aggregaten en opslag van energie

Aggregaten worden ingezet op plekken waar normaal gezien geen stroomtoevoer aanwezig is. Hierdoor zullen alle apparaten die stroom benodigen een beroep doen op dit aggregaat. Dit betekent dat de kans groot is dat het aggregaat een lange tijd achter elkaar moet functioneren. Maak je hierbij gebruik van een dieselmotor dan zal dit ook uitstoot van CO2 met zich meebrengen. Zorg je echter voor energieopslag in het aggregaat dan kan ook de accu op gezette tijden dienen als bron van stroom.

Vele voordelen van opslag van energie

De kernwoorden van opslag van energie in je aggregaat zijn duurzaam, stil en schoon. Een aggregaat kan namelijk naast een verbrandingsmotor en een accu ook nog beschikken over zonnepanelen. Als dit het geval is, zal de verbrandingsmotor pas als derde ‘mogelijkheid’ worden ingezet. Dit betekent dat je veel diesel kunt besparen en dat de aggregaat langer meekan met dezelfde hoeveelheid brandstof. Als je kijkt naar het aantal uren dat de verbrandingsmotor van het aggregaat draait, zie je dat dit minder is dan wanneer er geen accu of zonnepanelen in het aggregaat zitten. Omdat de verbrandingsmotor lawaai maakt, zorgt een afname van het gebruik daarvan ook voor een stillere aggregaat. En dat is vooral ‘s nachts erg fijn. Als laatste is het uiteraard ook schoner voor het milieu. Bij het minder vaak gebruiken van de verbrandingsmotor worden ook minder vaak schadelijke stoffen uitgestoten.

Werk samen met een specialist op dit gebied

Om het beste resultaat te behalen voor wat betreft het kiezen van een aggregaat met opslag van energie kun je het beste een beroep doen op een specialist. Deze kan jou adviseren over bepaalde mogelijkheden. Met de kennis die zij in huis hebben kunnen zij jou bepaalde modellen afraden of juist aanraden. Zo maak jij de beste keuze omtrent een aggregaat met opslag van energie.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/