Zakelijk Beter
Image default
Energie

De mogelijkheden met opslag van energie

Opslag van energie: de mogelijkheden van een aggregaat

Opslag van energie is ook bij aggregaten tegenwoordig steeds meer populariteit aan het winnen. En dat is goed nieuws voor het milieu. Een aggregaat is een mobiele stroomtoevoer. Deze kan worden geplaatst op vele plekken waar zich normaal gesproken geen punt van stroom bevindt. Ideaal voor evenementen of in de bouw. Maar denk bijvoorbeeld ook aan ziekenhuizen waar de generator kan dienen als backup voor een eventuele stroomuitval. Met aggregaten die in steeds grotere getale gebruik maken van opslag van energie kun je dus een milieuvriendelijke stap zetten.

Alleen de originele motor op piekmomenten

Maakt een aggregaat gebruik van opslag van energie dan bevat deze naast de standaard verbrandingsmotor tevens een accu. Ook deze accu zorgt ervoor dat de aangesloten apparatuur van stroom voorzien wordt. Een voordeel van deze soort generator is dat hierin een perfecte afstemming gevonden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote bouwplaats in de nacht. Er hoeven dan vaak alleen maar lampen en eventueel beveiligingscamera’s van stroom voorzien te worden. Een generator met energie van opslag zorgt ervoor dat op die momenten de stroom van de accu gebruikt wordt. Slechts op de piekmomenten overdag wordt een beroep gedaan op de originele verbrandingsmotor van het aggregaat. Zo verminder je de uitstoot van CO2 behoorlijk.

Een extra laag groen

Een aggregaat met energieopslag is dus al een groene stap in de richting van een schoner milieu. Maar het kan altijd nóg beter. Zo kun je tegenwoordig hier en daar zelfs gebruik maken van een systeem met drie onderdelen: zonnepanelen, een accu en het aggregaat. Maak je hier gebruik van dan wordt eerst de hernieuwbare stroom van de zonnepanelen gebruikt, daarna de stroom uit de accu en als laatste pas de originele verbrandingsmotor. Dit scheelt dus enorm in schadelijke stoffen.

Vraag een specialist om hulp

Wil je gebruik maken van een generator die deze groene stappen richting een beter milieu stimuleert dan kun je dat het beste doen bij een specialist. Deze kan je advies geven over de voor jou belangrijkste aandachtspunten. Zo weet jij alles wat je wilt weten van het duurzame aggregaat. De deskundige zal ook zeker uitleggen de energieopslag niet alleen zorgt voor een beter milieu maar ook geldbesparend kan zijn. Dat is in elke situatie uiteraard anders en daarom is overleg met de expert aan te raden. Een ding is zeker: de keuze voor een aggregaat met opslag van energie is een duurzame keuze.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/