Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zomer kleuren om je huis op te frissen

De zomer is weer aangebroken en dat geeft een gevoel van vernieuwing en enthousiasme. De mensen raken al snel geïnspireerd door de het warme weer en de levendige tinten van de zomer. Als het nieuwe seizoen je een gevoel heeft gegeven dat je wat meer kleur in je huis wilt brengen, is dit het perfecte moment om het te schilderen of om het te laten schilderen. 

Niet alleen ben je er natuurlijk klaar voor om de dingen in de zomer te veranderen, maar het is ook vanuit een praktisch oogpunt ideaal om te schilderen. Voor buitenschilderwerk is het weer meestal gunstig Wees wel op tijd met het boeken van schilders want deze kunnen snel volgeboekt zijn tijdens de zomer. 

In deze blog worden er wat ideeën gedeeld en wordt er motivatie gegeven om je huis op te frissen tijdens de zomer. 

Kleuren uitkiezen

Als het gaat om het kiezen van verfkleuren om je huis op te fleuren dan zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen dan is het verstandig om wat inspiratie op te doen op het internet. Pinterest heeft bijvoorbeeld ontzettend veel foto’s die jou de juiste inspiratie kan geven. Ook kan je een wandeling gaan maken om wat inspiratie op te doen. Als je eenmaal een idee hebt van welke kleuren je aanspreken, is het veel makkelijker om de kleuren te vinden die je wilt.

Buitenkant van je huis

Voor de buitenkant van je huis zijn er genoeg opties in soorten verf en de kleuren daarvan. Tegenwoordig wordt de buitenkant van het het niet meer zo vaak geverfd, maar soms vind je het wel prettig om de kleur van de deur aan te passen of de randen van de ramen. Bij het kiezen van een kleurenpalet voor je huis, zijn er een paar dingen die je nodig hebt om te overwegen dan je eigen persoonlijke stijl en wat er op dit moment de trends zijn. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je iets kiest dat goed past in de natuurlijke omgeving en misschien ook past bij de huizen eromheen. 

Ook is het zo dat veel plaatsen richtlijnen hebben over verfkleuren die moeten worden gevolgd, dus zorg ervoor dat je jezelf goed hierover informeert en navraagt wat de regels zijn. Zoek je een schilder in Gelderland? Henk van den Brand als schilder Hoevelaken helpt je graag mee!

Groen

Groen zie je overal tijdens de zomer. Het is dan ook een goede kleur om je huis mee te bedekken en op te frissen. Er zijn veel verschillende groen en veel soorten groen past bij elk seizoen van het jaar. Als je echt een soort groen wilt dat bij de zomer past dan kan je beginnen met een lichte kleur groen te nemen. Als je het te licht vindt dan kan je het altijd nog donkerder maken. 

Geel

Een andere kleur die je kan gebruiken en vrij neutraal is is de kleur geel. Geel is dan ook een kleur die extreem goed bij zomer past. Het is dan ook de kleur van de zon en geeft een frisse sfeer. Geel kan je dan ook goed combineren met andere kleuren. Als je na de zomer een andere kleur wilt dan kan je ook gemakkelijk over deze kleur verven. 

Ook kan je deze kleur zo donker of licht maken als dat je zelf wilt. Voeg wit toe om het lichter te maken en oranje om het donkerder te maken. Kijk wel uit dat als je te veel oranje gebruikt dat het meer oranje kan worden dan geel.