Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom als starter een accountant in de arm nemen?

Als je net een bedrijf begint dan is dat een hele grote stap.  Slimme ondernemers zien het niet als een onbezonnen avontuur en zorgen dat ze heel erg voorbereid aan deze stap beginnen. Het nadeel hieraan is dat een bedrijf beginnen en alles wat hierachter zit best ingewikkeld kan zijn, waardoor het soms verwarrend wordt. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om van te voren met een accountant te spreken.

Een accountant kan alles vertellen over jaarrekeningen, btw, balansen en vennootschappen. Je wilt beginnen met een onderneming en kan niet wachten om aan de slag te gaan, maar er zijn zeker een aantal dingen om rekening mee te houden. Een accountant kan je alles vertellen over bijvoorbeeld het verschil tussen een vennootschap, eenmanszaak of hoofd- of bijgroep.

Ook kan je bespreken welke bedrijfsvorm het beste past bij de doelen en mogelijkheden die jij hebt gesteld. Daarnaast zijn andere zaken ook handig om te weten, zoals hoe je een btw-nummer kunt opvraagt. Om een stabiele onderneming te bouwen zijn een aantal vragen handig om te bespreken. Zo kan je je afvragen of je plannen realistisch zijn en daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken aan welke wettelingen verplichtingen je moet doen. Een businessplan opstellen is ook belangrijk en je moet ook bepalen welke kosten je kwijt bent en hoe je dit aan gaat pakken.

Een helpende hand is hiervoor heel handig. Er kan samen met de accountant worden gekeken naar het ondernemingsplan, het helpen met je financieringsaanvraag en het onderzoeken of je plan levensvatbaar is. Ben je bijvoorbeeld een tuinder in het Westland, dan is het handig om te praten met een accountantskantoor Naaldwijk omdat zij vooral expertise hebben in deze sector en daardoor precies weten hoe ze jou het beste opweg kunnen helpen. Ook voor fiscaal advies kan je hier terecht.

http://weanaaldwijk.nl