Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waardebepaling van je onderneming met de hulp van een ondernemingsrecht advocaat Den Haag

Wil je de waarde van je onderneming laten bepalen, schakel dan de hulp in van een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat Den Haag! Wanneer je de waarde van je bedrijf wilt laten bepalen dan zijn er een heleboel zaken waar je rekening mee moet houden. Een ondernemingsrecht advocaat Den Haag kan je hierin assisteren doordat deze op de hoogte is van alle regels, rechten en plichten waar je je aan moet houden. Dit artikel geeft je meer informatie over waar je rekening mee moet houden als je de waarde van je bedrijf wilt laten bepalen.

Wat houdt het bepalen van waarde van je bedrijf precies in?

Wanneer je je bedrijf wilt verkopen moet eerst de waarde bepaald worden. Maar hoe wordt nou bepaald hoeveel je bedrijf waard is? Ook kan het zijn dat jij degene bent die een bedrijf wilt overnemen, maar misschien heb je geen idee wat een schappelijke prijs is voor de onderneming. Lees dan snel verder. In principe kan de waarde van een bedrijf geschat worden op basis van een aantal zaken. Denk hierbij aan de nettowinst, jaaromzet, EBIT etc. Deze bedragen worden vermenigvuldigd met een x bedrag waardoor een vlugge schatting kan worden gemaakt van de waarde van een bedrijf. Elke branche hanteert hierbij zijn eigen vuistregels. Een ondernemingsrecht advocaat Den Haag kan je in dit proces deskundig advies geven en je precies vertellen waar je op moet letten.

Verschillende rekenmethoden

Naast bovenstaande methoden voor het schatten van de waarde van een bedrijf bestaan er nog talloze andere methoden. Zo wordt er vaak gekeken naar de intrinsieke waarde van een bedrijf. Dit houdt in dat alle bezittingen samen worden gerekend, waarbij de boekwaarde de basis vormt. Stille reserves en belastinglatentie worden hierbij nog gecorrigeerd. Vervelend aan deze methode is dat goodwill niet meegenomen wordt in de berekening, terwijl dit een belangrijke kwestie is voor veel bedrijven. Ook kan er gekeken worden naar de rentabiliteitswaarde, een andere rekenmethode. Helaas kun je zelf niet kiezen welke rekenmethode het gunstigst is voor jouw onderneming. Elke methode heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Daarom is het slim een ondernemingsrecht advocaat Den Haag erbij te halen om je te laten adviseren. Advocatenkantoren.nl kan je hierin bijstaan. Zoek en vergelijk een ondernemingsrecht advocaat om de beste keuze te maken!