Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Op jouw werk wordt ook bedrijfsafval geproduceerd. Daar ontkom je niet aan. Het is door middel van scheiden van afval goed mogelijk om te zorgen dat dit materiaal opnieuw wordt gebruikt. Omdat de vraag naar grondstoffen alleen maar toeneemt, is dit dus ook heel aantrekkelijk voor de gehele maatschappij. De juiste rolcontainer bij bedrijfsafval.nl huren is een goede stap. Er is echter nog meer wat je kan doen om maximaal te scheiden. Daarover leer je hier alles. 

Welk bedrijfsafval betreft het?

Wanneer je bedrijfsafval wilt gaan scheiden, dan is het belangrijk om eerst alles even te analyseren. Om welk soort afvalstroom gaat het? Wanneer je weet welk type bedrijfsafval je produceert, dan wordt het een stuk gemakkelijker. Papier, plastic, glas en GFT komen vooral veel voor. Breng alles in kaart om het goed te kunnen scheiden. Op Bedrijfsafval.nl kan je hier ook meer informatie over vinden zodat je het op de juiste wijze afvoert.

Inzamelen met de juiste middelen

Dat je het op de juiste manier afvoert, heeft bijvoorbeeld te maken met de juiste inzamelmiddelen. Een goede bedrijfscontainer huren is daar een voorbeeld van. Perscontainers, rolcontainers en GFT-containers kunnen allemaal waarde hebben. Elke container heeft zo zijn eigen functie, dus zorg wel voor goed gebruik. Je kan ook een multicontainer gebruiken. Het is slim om met de specialist te overleggen over de beste opties voor jouw onderneming. Zo haal je het maximale uit je mogelijkheden als ondernemer.

Maak het gemakkelijk

Een belangrijke factor is dat je het met elkaar doet. Wanneer iedereen in de onderneming weet wat het nut en belang van scheiden van afval is, dan is het een stuk gemakkelijker om dit goed aan te pakken. Door de containers bijvoorbeeld op slimme plekken te zetten kan je meer bereiken. Ook is het belangrijk om goed aan te geven welke container voor welke stroom dient. Op die manier kan je zorgen dat er meer afval gescheiden wordt op correcte wijze.

Extra aandacht voor GFT-afval scheiden

Wanneer een onderneming veel GFT-afval produceert, dan is het belangrijk om hier extra veel aandacht voor te hebben. Dit afval is namelijk van grote waarde. Er wordt compost en biogas van gemaakt. Daardoor kan je er veel uit halen. Een aparte bak plaatsen is aan te raden. Daarmee voorkom je dat het afval dan bij het restafval terecht komt en het dus onbruikbaar wordt. Dit kan een groot verschil maken in elk bedrijf.