Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips voor het ontwerpen van onvergetelijke promotieartikelen

Stel je voor, je loopt een beurs op en elk kraampje probeert jouw aandacht te trekken. Maar welke herinner je je nog als je eenmaal thuis komt? Precies, die ene stand waar ze niet alleen een praatje met je maakten, maar ook iets gaven dat je echt kon gebruiken. Dat is de kracht van een goed promotieartikel. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw promotieartikel niet in de kast belandt samen met de tien balpennen die niemand ooit gebruikt? Dit artikel geeft je tips hoe je onvergetelijke promotieartikelen ontwerpt.

Ken je doelgroep

Het begint allemaal bij wie je wilt bereiken. Zijn het CEO’s of creatieve freelancers? Elke groep heeft zijn eigen wensen. Maar gepersonaliseerde promotieartikelen proberen iedereen een belangrijk gevoel te geven. Kijk hiervoor eens op www.premiumwereld.nl/. Voordat je ook maar begint met het ontwerpen van promotiemateriaal, vraag je af: “Wie wil ik hiermee aanspreken?”.

Wees origineel

Vergeet de standaard gepersonaliseerde pen of aansteker. Tenzij jij er een unieke twist aan kunt geven die jouw merk ademt, natuurlijk. Denk buiten de box en probeer echt iets te creëren wat men nog niet eerder heeft gezien of ontvangen. Het moet bijna voelen alsof ze een klein stukje van jouw merk mee naar huis nemen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Niemand zit te wachten op spullen die binnen no-time kapot gaan. Jouw promotieartikel is een verlengstuk van jouw merk; zorg dus dat het kwaliteit uitstraalt. Dit betekent niet per se dat het duur moet zijn; focus op bruikbaarheid en duurzaamheid.

Blijf trouw aan jouw merkwaarden

Jouw bedrijf staat ergens voor, toch? Laat dit terugkomen in wat jij weggeeft. Als duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij jouw bedrijf, kies dan voor milieuvriendelijke opties zoals gerecyclede materialen of producten met een lange levensduur.

Voeg persoonlijkheid toe

Een persoonlijke boodschap maakt elk geschenk specialer, denk aan een handgeschreven kaartje of opties zoals namen of initialen op het artikel zelf. Dit geeft net dat extra beetje aandacht waardoor mensen zich gewaardeerd voelen.

Interessante promotieartikelen

Hoe vaker iemand jouw promotieartikel gebruikt, hoe meer ze aan jouw merk worden herinnerd. Probeer daarom artikelen te kiezen die echt nuttig zijn in het dagelijkse leven van jouw doelgroep; denk aan USB-sticks, drinkflessen of zelfs planten! Wist je dat je er zelfs voor kunt kiezen om paraplu’s of parasols te laten bedrukken? Dit heeft toch iedereen die in Nederland woont een keer nodig?

Deze tips zorgen ervoor dat jouw volgende promotieartikel geen stof gaat verzamelen in iemands lade, maar daadwerkelijk waarde toevoegt. Soms kan zelfs iets kleins als een vouwmeter bedrukken al genoeg zijn om een grote impact te maken bij jouw doelgroep! Laat creativiteit leiden en maak iets onvergetelijks.