Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Perscontainer huren voor je bedrijf: dit moet je weten

Een perscontainer van Afvalperscontainer.nl kan je gebruiken om grote hoeveelheden bedrijfsafval terug te dringen tot een kleine hoeveelheid. Door deze reductie van afval kan je meer kwijt. Dit werk bijvoorbeeld voor papier en karton, groenafval, zacht kunststof en restafval. Er zijn diverse soorten perscontainers op de markt. Het is dus slim om te bekijken wat je hier allemaal mee kan. 

Wat kan er niet in?

Een perscontainer huren heeft alleen zin wanneer je ook echt bedrijfsafval hebt dat erin mag. Zo kan je er geen bouw- en sloopafval in comprimeren. Ook is het niet geschikt voor harde metalen, constructiedelen en voor chemisch of explosief afval. Daarnaast is het ook goed om te weten dat piepschuim er  niet in kan. Daarnaast moet je de perscontainer ook niet gemengd gebruiken, dus alleen karton of alleen groenafval.

Wat zijn de voordelen?

Een perscontainer biedt de nodige voordelen voor ondernemers. Zo kan je afval veel compacter maken en kan je meer kwijt. Daardoor heb je ook minder containers op het terrein nodig. Ook kan je het aantal transporten voor vuil ophalen verminderen. Dit levert een besparing op. Perscontainers beschermen tegen stank en ongedierte. Het is gemakkelijker om afval te scheiden op deze manier. Bovendien kan je veel meer afval kwijt in één container.

De werking van de perscontainer

Een perscontainer is een container met een persmechanisme. De pers vul je met het juiste type afval. Die perst het vervolgens samen zodat de lucht en het volume eruit geduwd worden. Dit werkt voor alle soorten perscontainers hetzelfde. Door de hoge verdichting kan je tot 5 keer zoveel afval kwijt in de container. Hoeveel dit precies betreft, hangt af van het soort afval waar het om gaat. De container geeft aan wanneer deze vol is. Die moet dan gewisseld worden door het ophaalbedrijf. De containers zijn er in allerlei soorten formaten zodat je altijd goed ermee kan werken. 

Wie kan met de perscontainer werken?

Een perscontainer kan aantrekkelijk zijn voor alle bedrijven waar grote hoeveelheden van een bepaalde stroom voorkomen. Het is wel belangrijk dat het om een stroom gaat die in de perscontainer kan. Het is daarnaast ook een goede optie wanneer je minder afval hebt, maar ook minder ruimte ter beschikking hebt. Dit is wel heel gemakkelijk. Het is vooral ook fijn om afval dat in een vaste stroom voorkomt op deze manier afgevoerd kan worden zonder veel ruimte te bezetten.