Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van SEO voor jouw bedrijf

Tegenwoordig is er bijna geen bedrijf meer wat niet beschikt over een website. Logisch, aangezien we met elkaar steeds meer online doen. Toch zien we vaak dat mensen niet het belang inzien van het optimaliseren van de website. Het immers ontzettend belangrijk om hier wel mee aan de slag te gaan. De eerste stap die mensen vaak zetten als ze iets op zoeken, dan is het toch een zoekopdracht in Google. Dan is het wel zo prettig en vooral ook belangrijk, dat jij in de bovenste resultaten staat. Er is namelijk uit onderzoek gebleken, dat ruim 30 procent van de mensen op het 1e resultaat klikt. De 2e plek is goed voor 18 procent en plek 3 ongeveer 10 procent. Je kunt je dus wel voorstellen, wat het met je potentiële bezoekers doet, wanneer jij van plek 5 naar plek 3 of zelfs 2 of 1 stijgt.

Zo belangrijk is SEO

Dat SEO ontzettend belangrijk is, dat is inmiddels wel bekend. Toch zien veel bedrijf het geld wat ze betalen aan een bedrijf die het voor ze regelt vaak als kosten in plaats van een investering. Logisch, aangezien het te vergelijken is met je conditie. Dit bouw je ook gedurende een lange tijd op. Dat geldt dus ook voor SEO. Door je website continu te blijven optimaliseren, zal je gaandeweg steeds beter gevonden worden. Vooral voor een nieuwe website of webshop, kan het tot wel enkele maanden duren, alvorens de eerste resultaten zichtbaar zijn.

Wat houdt SEO in?

Nu je weet hoe belangrijk het is, dat jij je bezighoudt met SEO is het goed te weten wat het nu exact is. SEO is het zoekmachine vriendelijke maken van je website of shop. Je zorgt ervoor, dat de zoekmachines exact weten waar je website overgaat, zodat je wanneer er een zoekterm wordt ingevoerd, bij de bovenste resultaten komt te staan. De eerst stap die van belang is, is het optimaliseren van je teksten, ook wel content genoemd. Je zult merken, dat wanneer je hiermee aan de slag gaat, je al snel flinke stappen kunt zetten. Vind jij het lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Dan is het verstandig hiervoor een expert in te schakelen. SEO in Breda kan je hier bijvoorbeeld perfect in ondersteunen. De eerste maanden zullen de resultaten vaak nog even op zich laten wachten, maar naarmate de tijd vordert, zal je al snel zien dat je meer bezoekers zal trekken, wat ook de omzet ten goede komt.