Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Explainer Video Toevoegen aan je Website: De Manier om je Dienst te Communiceren

In de huidige digitale wereld is het van essentieel belang om je dienst duidelijk en effectief te communiceren naar je doelgroep. Een van de meest populaire methoden om dit te doen is door middel van een explainer video. In dit artikel zullen we de voordelen van het toevoegen van een explainer video aan je website bespreken en hoe dit je kan helpen om je boodschap over te brengen op een boeiende en gedenkwaardige manier.

Wat is een Explainer Video?

Een explainer video is een korte video die je dienst, product of concept op een beknopte en visueel aantrekkelijke manier uitlegt. Het doel van een explainer video is om complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier te presenteren, waardoor het gemakkelijker wordt voor je doelgroep om te begrijpen waar je dienst over gaat en welke voordelen het biedt. Vooral voor bedrijven met complexe diensten is een explainer video laten maken een echte aanrader om klanten beter te kunnen bereiken. 

De Voordelen van een Explainer Video op je Website

 • Verbeterde Conversiepercentages:
  Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van een explainer video aan je website kan leiden tot aanzienlijk verbeterde conversiepercentages. Dit komt doordat een goed geproduceerde video je boodschap op een boeiende en overtuigende manier kan overbrengen, waardoor bezoekers sneller geneigd zijn om over te gaan tot actie, zoals het invullen van een contactformulier of het aanschaffen van je product.

 • Verhoogde Betrokkenheid:
  Mensen hebben de neiging om langer op een website te blijven als er een video aanwezig is. Het toevoegen van een explainer video aan je website kan dus de betrokkenheid van je bezoekers vergroten en ervoor zorgen dat ze langer op je website blijven. Dit geeft je de kans om meer informatie over je dienst te delen en potentiële klanten te overtuigen van de waarde die je biedt.

 • Versterking van je Merkimago:
  Een goed gemaakte explainer video kan helpen om je merkimago te versterken. Door gebruik te maken van aantrekkelijke visuals en een pakkend verhaal, kun je je publiek emotioneel raken en een blijvende indruk achterlaten. Dit kan resulteren in een positieve associatie met je merk, waardoor potentiële klanten eerder voor jouw dienst zullen kiezen.

 • Eenvoudige Uitleg van Complexiteit:
  Sommige diensten kunnen complex zijn en moeilijk uit te leggen in tekstuele vorm. Een explainer video biedt de mogelijkheid om complexe concepten op een eenvoudige en visuele manier uit te leggen. Door gebruik te maken van animaties, voice-overs en grafieken, kun je je boodschap op een begrijpelijke manier overbrengen en ervoor zorgen dat je doelgroep de waarde van je dienst begrijpt.

Hoe een Explainer Video te Creëren

Het  laten maken van een effectieve explainer video vereist planning en creativiteit. Hier zijn enkele stappen die je samen met professionals kan bespreken om een succesvolle explainer video te creëren:

 • Definieer je Doelgroep:
  Voordat je begint met het creëren van een explainer video, is het belangrijk om je doelgroep te begrijpen. Wie zijn ze? Wat zijn hun behoeften en problemen? Door je doelgroep goed te begrijpen, kun je je boodschap beter afstemmen op hun behoeften en ervoor zorgen dat je video effectief is.

 • Schrijf een Script:
  Een goed script is essentieel voor een succesvolle explainer video. Schrijf een helder en beknopt scenario dat de belangrijkste kenmerken van je dienst benadrukt en de waarde ervan communiceert. Zorg ervoor dat het script aansluit bij de behoeften en taal van je doelgroep.

 • Stijl bepalen: 

Het is belangrijk om de explainer video in een stijl te maken die past bij het bedrijf. Hierbij kan worden gekeken naar welke ontwerpen gebruikt worden en of deze ontwerpen passen bij de stijl van het bedrijf. Maar ook het type video dat je wil maken is ook een belangrijke keuze, wordt het een animatie of past een bedrijfsfilm beter bij de doelgroep, dit is om te overwegen voordat je kan beginnen met het laten maken van een explainer video.