Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Echtscheiding zonder vechtscheiding

Bij een echtscheiding kan het zijn dat je, vooral wanneer het door onprettige gebeurtenissen zover is gekomen, absoluut de ander hun kop in wilt slaan. Toch is het vooral wanneer een derde partij betrokken is zoals je eigen kinderen, beter om uit elkaar te proberen te gaan zonder dat er wrok of extreem drama aanwezig is. Dit wil je jezelf niet aandoen, je kinderen niet, en als je toch nog een klein beetje om je ex-partner geeft, waarschijnlijk ook hen niet.

Blijf ademen

Dus allereerst, blijf zoveel mogelijk ademen en rationaliseren. Ga op zoek naar een manier voor jou waardoor je met de hele situatie om kunt gaan zonder dat je ontploft en met dakpannen begint te gooien. Vooral de eerste weken of maanden kan dit betekenen dat je de ander zo min mogelijk wilt zien. Pak deze ruimte dan ook als je het nodig hebt, maar maak wel hele duidelijke afspraken over bijvoorbeeld het ouderschap. Wie heeft wanneer de kinderen en kun je daarmee leven? Die eerste afspraken kunnen de basis vormen voor een nieuw soort vertrouwensband. Zakelijker, afstandelijker, maar tenminste wel met een non-geweldadige basis.

Echtscheidingsconvenant

Wil je zeker weten dat er vanaf het begin een goede basis mediator is voor jullie echtscheiding, of heb je daar bij andere grotere afspraken behoefte aan? Dan kun je op zoek gaan naar een echtscheidingsconvenant. Een echtscheidingsconvenant is iemand die jullie kan helpen de beste afspraken te maken en normaal met elkaar om kan laten gaan. Zo krijgt iedereen (zoveel mogelijk) wat ze willen en zijn de negatieve kanten minder merkbaar. Het kan hier gaan over afspraken over de kinderen, over geld dat je wilt verdelen, hypotheken die afgekocht moeten worden, noem het maar op.

Uiteindelijk

Uiteindelijk wordt het steeds makkelijker als het goed is. De tijd verstrijkt en je kunt steeds beter omgaan met je ex-partner. Als jij je rustig hebt weten te houden en goed hebt kunnen onderhandelen dan heb je daar later het meeste profijt van. Voor je het weet ontmoet je misschien wel een ander leuk persoon, en kun je doorgaan met je liefdesleven. Zo niet, ook geen probleem, zolang je maar blij bent met jezelf en de situatie waar je in zit.

https://mediatorkaart.nl/echtscheiding-aanvragen/