Zakelijk Beter
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van goede tijdregistratie van je personeel

Tijdregistratie van je personeel, welke voordelen levert dit eigenlijk op? Als werkgever denk je wellicht vaak dat er te weinig tijd is in vergelijking met de hoeveelheid werk die er verricht dient te worden. Er moet immers zoveel gebeuren en waar haal je je tijd eigenlijk nog vandaan? Het is dan ook logisch dat je op zoek bent naar manieren om efficiënt met de beschikbare tijd om te gaan. Veel werkgevers hebben geen idee hoeveel tijd ze kwijt zijn aan het registreren van de uren van hun werknemers en deze verwerken. En geloof ons, dat kan best wat tijd kosten. De tijd die hieraan besteed wordt, gaat vaak ten koste van andere werkzaamheden of zorgt ervoor dat er extra personeel aangenomen moet worden. Echter kan werken met een tijdregistratie systeem of digitale urenregistratie ervoor zorgen dat je een stuk sneller en dus ook efficiënter werkt. In dit artikel vertellen we je meer over tijdregistratie voor personeel en de voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat houdt tijdregistratie in

Tijdregistratie van personeel staat ook wel bekend als urenadministratie. Je houdt hierbij ook wel het aantal uren bij dat in het bedrijf gestoken wordt. De urenadministratie geeft inzicht in hoeveel tijd er besteedt wordt aan welke bedrijfsactiviteiten. Je uren kun je op diverse manieren bijhouden, maar het wordt sterk aangeraden een digitale urenregistratie te hanteren. Zo heb je de gegevens altijd voorhanden en kunnen ze niet zomaar verdwijnen. Het is tevens een erg veilige manier van uren registreren mits je voor de juiste software kiest. Daarbij kun je vaak makkelijk alles via 1 systeem regelen.

De voordelen voor jou als werkgever

Tijdregistratie software levert je als werkgever diverse voordelen op. Zo lijkt het voor veel ondernemers en werkgevers alsof er te weinig uren in een dag zitten in vergelijking met wat er allemaal gedaan moet worden. Het is dan ook logisch dat je op zoek bent naar manieren om efficiënt en bewust met deze kostbare tijd om te gaan. Veel werkgevers zijn extra tijd kwijt met het registeren en verwerken van uren van hun werknemers. Deze tijd gaat ten koste van andere werkzaamheden en zorgt ervoor dat je extra personeel dient in te zetten. Een tijdregistratie systeem helpt je niet alleen om snel alle uren te verwerken, maar levert je ook meer tijd op. Ook zorgt het ervoor dat je bedrijf harder groeit, omdat je immers meer tijd aan je core-business kunt besteden. Je hebt verder altijd inzichtelijk hoeveel werk er wordt verzet door je medewerkers en of deze hoeveelheid werk wel in verhouding is. Indien nodig kan er zo worden bijgestuurd en actie worden ondernomen, wat ervoor zorgt dat het team nog efficiënter werkt. Er kan worden gekozen om juist bepaalde taken te prioriteren of andere wat lager op de planning te zetten. Je ziet ook waar veel tijd verloren gaat en kan ook hierop inspelen.

De voordelen voor werknemers

Niet alleen voor jou als werkgever de tijdregistratie van je personeel voordelen op. Ook je werknemers biedt het zeker een meerwaarde. Zo worden hun overuren altijd op de juiste wijze bijgehouden en krijgen ze zelf ook de verantwoordelijkheid hun uren te registreren. Hierdoor creëer je meer vertrouwen, wat de sfeer op de werkvloer ten goede komt. Middels digitale tijdregistratie weten zij precies hoeveel minuten zij gewerkt worden en hebben ze invloed op het verkrijgen van het juiste loon en een tijdige betaling. Ze kunnen niet alleen hun werktijden opgeven, maar ook hun verlofdagen bijhouden en inzicht krijgen in hun al gewerkte uren. Het loon van werknemers is een erg belangrijk aspect voor hen en een overzichtelijke verwerking van de uren in tijdregistratie personeelsplanning software kan hier een positieve bijdrage toe leveren.

Wat zijn de voordelen van een online urenregistratie?

Tijdregistratie van je personeel levert diverse voordelen op. Zo ben je verzekerd van onder andere de volgende voordelen: – Meer inzicht in de gewerkte uren – Grip op de kosten die gemaakt worden – Personeel is verantwoordelijk voor zijn/haar urenregistratie en heeft hier controle over – Inzicht in hoe efficiënt je organisatie werkt – Minder menselijke fouten in de urenregistratie – Geen onnodige kosten en extra uren – Meer tijd kunnen besteden aan echt essentiële zaken

Maak kennis met de software van GET

Wil jij de tijdregistratie van je personeel geheel op orde hebben? Maak dan kennis met de software van GET. Wij bieden handige software waarmee je op de meest eenvoudige wijze je urenregistratie bij kunt houden. Met ons software zorg je voor meer tijdwinst voor je organisatie. Ook heeft GET je nog diverse andere voordelen te bieden. Zo bieden wij een totaalpakket aan waarmee je onder andere je tijdregistratie en personeelsplanning kunt managen. Neem meteen contact met ons op voor een demo van onze tijdregistratie software, zodat je kunt ervaren hoe de tijdregistratie van je personeel geheel gemanaged kan worden door GET.

https://www.get.nl/