Zakelijk Beter
Image default
Milieu

Het belang van afval binnen je bedrijf scheiden

In Nederland wordt door bedrijven een gigantische hoeveelheid afval geproduceerd. Dit moet dus ook goed gescheiden worden. Op die manier wordt het milieu veel minder belast. Ook is het een manier om kosten te besparen. Wil je alles weten over het belang van afval scheiden? Dat is goed te begrijpen. Daarom hebben we de belangrijkste redenen verzameld. Dit maakt een goede container huren wel heel aantrekkelijk.

De wettelijke verplichting

Een belangrijke reden om afval te scheiden als ondernemer is omdat het simpelweg wettelijk verplicht is. De bedrijven in Nederland zijn verplicht om voor scheiding bij de bron te zorgen. Materialen zoals folie, puin en papier mogen niet zomaar bij het restafval terechtkomen. Daarom is werken met de verschillende containers van rolcontainers van MilieuServiceNederland een goed idee. Wanneer je dit niet doet, dan kan dit je bijvoorbeeld een boete opleveren.

Besparen op de kosten

Een bedrijf is verantwoordelijk voor de verwerking van het afval dat het produceert. Daarom is het ook belangrijk om een afvalverwerkingsbedrijf erbij te betrekken. Zo weet je zeker dat het op de juiste wijze gebeurt. Het is nodig om voor elke stroom een aparte afvalcontainer te hebben. Zo wordt alles bij de bron gescheiden. Dit maakt de berg restafval direct ook een heel stuk kleiner. Restafval is immers ook de duurste afvalstroom. Het is fijn om dit te kunnen reduceren. Ook omdat dit de kosten voor jou een stuk lager maakt. De specialist kan je hier dan ook op een goede manier bij helpen. Dit levert je veel op.

Grondstof van afval maken

Het scheiden van afval bij de bron zorgt ervoor dat de afvalstromen binnen je bedrijf zuiver zijn. Dit betekent dat het afval beter te verwerken is tot een nieuwe grondstof. Dit wordt ook wel een monostroom genoemd en heeft veel waarde. Het recyclen wordt namelijk een stuk gemakkelijker. Het is dan namelijk klaar voor hergebruik. Zo kan de grondstof ervoor zorgen dat er geen nieuwe grondstoffen gedolven moeten worden. Dit is beter voor het milieu en voor de aarde. Dit brengt de circulaire economie weer een stap dichterbij.

Goed voor het imago

Het zal je niet ontgaan zijn dat duurzaamheid ook voor andere bedrijven, klanten en de overheid steeds belangrijker wordt. Wanneer je je bezighoudt met maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan is dat goed voor je imago. Je zal dit dan op allerlei fronten merken. Dit levert je het nodige voordeel op als het om zakendoen gaat.