Zakelijk Beter
Image default
Marketing en reclame

Op welke social media platforms kun je adverteren?

Heeft jouw e-commercebedrijf regelmatig social advertising campagnes lopen? Dan is er iets veranderd. Vanaf november 2023 kregen Europese gebruikers van Facebook en Instagram de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Voor €9,99 per maand (via de websites) of €12,99 per maand (via mobiel) kunnen zij nu van advertentievrije ervaringen genieten. Gebruikers die ervoor kiezen om niet te betalen, moeten instemmen met het gebruik van hun persoonlijke gegevens om gepersonaliseerde advertenties op Instagram en Facebook te ontvangen.

Hoe evolueert adverteren op Facebook?

Het adverteren op Meta-platforms heeft een aanzienlijke verandering ondergaan. Gebruikers met een betaald abonnement zullen geen advertenties meer tegenkomen tijdens hun sociale media-ervaring. Dit impliceert dat een deel van je potentiële doelgroep op platforms zoals Facebook zal verminderen. Hierdoor kan het nu zinvoller zijn om te overwegen om te adverteren op andere sociale mediakanalen of via zoekmachines.

Op welke andere plaatsen kun je adverteren?

  1. Op sociale mediaplatforms zoals X (voorheen bekend als Twitter) en TikTok;

  2. Op zoekmachines zoals Google of Bing;

  3. Door middel van banners op websites;

  4. Via YouTube;

  5. Door samenwerkingen aan te gaan met influencers.

Wat zijn de voordelen van adverteren op alternatieve sociale mediaplatforms?

Adverteren op sociale mediakanalen zoals X en TikTok brengt tal van voordelen met zich mee. Deze platforms bieden de mogelijkheid om gerichte advertenties te plaatsen op basis van criteria zoals leeftijd, interesses en locatie, wat leidt tot een aanzienlijke mate van betrokkenheid bij het publiek. TikTok staat bekend om zijn creativiteit en amusement, wat ideaal is voor innovatieve reclamecampagnes, terwijl X geschikt is voor korte, krachtige boodschappen. TikTok trekt vooral jongeren aan, terwijl X een groot aantal jonge professionals bereikt. Beide platforms stellen adverteerders in staat om effectief campagnes te beheren en aan te passen, zelfs met een beperkt budget. Bovendien biedt X een gemakkelijke manier om rechtstreeks met klanten te communiceren, wat de klanttevredenheid en loyaliteit bevordert.

Wat zijn de voordelen van adverteren via zoekmachines?

Adverteren via zoekmachines zoals Google of Bing biedt de mogelijkheid om dagelijks miljoenen mensen te bereiken en een breed publiek aan te spreken met je advertenties. Deze vorm van adverteren, bekend als SEA (Search Engine Advertising), is bijzonder doelgericht: je bereikt mensen die actief op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt. Bovendien kun je nauwkeurig bijhouden hoeveel mensen daadwerkelijk op je advertenties klikken, en je betaalt alleen wanneer er daadwerkelijk interactie plaatsvindt, wat kostenefficiënter is in vergelijking met andere online advertentiemethoden.

Wie kan jouw online advertentiecampagnes beheren?

Heb je interesse in online adverteren, maar weet je niet waar te beginnen? In dat geval kun je de hulp inschakelen van een online marketingbureau zoals Semwerkt. De specialisten bij dit bedrijf beschikken over de benodigde kennis en ervaring om je te helpen bij het opzetten, beheren en optimaliseren van jouw online advertentiecampagnes. Of het nu gaat om zoekmachineadvertenties, socialemediacampagnes of ingewikkelde digitale strategieën, zij staan klaar om je te begeleiden bij het behalen van jouw marketingdoelstellingen. Neem contact op met Semwerkt en ontdek hoe zij jouw online aanwezigheid kunnen laten groeien.