Zakelijk Beter
Image default
Marketing en reclame

Hoe breng je jouw bedrijf in beeld met video?

Je bedrijf met video in beeld brengen? Dat kan op verschillende manieren. Twee van de vaakst toegepaste (en succesvolste) methoden zijn een bedrijfsfilm laten produceren en een bedrijfs documentaire laten maken. Beide filmsoorten ontlopen elkaar niet zoveel. Je zou kunnen zeggen dat een (korte) bedrijfsdocumentaire een iets diepgaander karakter heeft dan een bedrijfsfilm. Er wordt gefocust op het ontstaan van het bedrijf, de groei naar het heden en natuurlijk de mensen achter de schermen. Een bedrijfsfilm geeft vaak een iets concreter beeld van het “hier en nu”. In een bedrijfsfilm ligt de nadruk op sfeerbeelden en impressies.

Informeren alleen is niet genoeg

Onthoud: voor filmmakers is het maken van een mooie bedrijfsfilm en het vertellen van een goed verhaal het einddoel. Maar voor jou, de opdrachtgever, is bedrijfsvideo een middel tot een doel. Je wilt niet alleen informeren met je video, maar ook inspireren. Je wilt tot de verbeelding spreken en klanten aan je binden, wat op termijn tot omzetvergroting moet leiden. In een bedrijfsfilm deel je waardevolle content op een verfrissende, inspirerende manier. Het moet de kijker onmiddellijk duidelijk zijn wat jij voor hem kunt betekenen.

Doe je het zelf of besteed je het uit?

Je kunt je video’s zelf produceren, maar in de meeste gevallen loont het deze uit te besteden. De kans is groot dat je weinig tot geen ervaring hebt met filmen en het bewerken van film. Heb je dat wel? Mooi: leef je uit! Door bedrijfsvideo uit te besteden heb je niet alleen je handen vrij om je op de kerntaken van je onderneming te focussen, je krijgt ook gegarandeerd waar voor je geld. Bovendien gaan videoprofessionals efficiënt te werk – waarschijnlijk een stuk efficiënter dan jij als je voor het eerst de mogelijkheden van video gaat ontdekken.

Hoe gaat Pro Motion Film te werk?

Bij Pro Motion Film kijken we verder dan het produceren van slechts één bedrijfsvideo. Ben je naar één enkele video op zoek? Dan is dat uiteraard geen probleem. Maar realiseer je dat de kracht van videomarketing zit in het produceren van meerdere (kortere) video’s die op je website en social mediakanalen gedeeld kunnen worden. Video is een verrijking voor elke website, niet alleen qua klantvriendelijkheid, maar ook qua vindbaarheid in Google volgens de SEO-principes. Vandaar dat we je altijd een vrijblijvend voorstel doen voor extra video’s. Maak je bij ons video’s in een reeks? Dan betaal je een voordeliger tarief, plus je geeft jezelf een grote marketing boost. Jezelf in één keer “in the picture” spelen? Je doet het met een reeks video’s.

Een tijdloos product: snel en voordelig

Als je een bedrijfsfilm gaat produceren, kijk dan niet alleen naar wat nuttig is voor nu, maar ook naar wat werkt in de toekomst. Zo produceer je high-end video’s die minstens vijf jaar meegaan.

https://www.promotionfilm.nl/blog/voorbeelden-bedrijfsfilmpjes-die-eenvoudig-zijn-te-filmen-oeElkd