Zakelijk Beter
Image default
Informatiediensten

4 belangrijkste voordelen van het gebruik van asset management software

De toenemende technologische vooruitgang heeft verschillende hulpmiddelen met zich meegebracht die de meest uiteenlopende gebieden vergemakkelijken, van een woning tot de grote industrieën. Het is niet anders in de onderhoudssector, waar hulpmiddelen zowel bij de planning als bij de uitvoering worden gebruikt.

De asset management software heeft dus steeds meer ruimte gekregen in de bedrijven. Daarom presenteren wij in dit artikel de 4 belangrijkste voordelen van het gebruik van dit instrument in jouw bedrijf. Kijk hier eens naar!

Belangrijkste voordelen van het gebruik van asset management software

De implementatie van een gespecialiseerde software voor activabeheer kan jouw bedrijf veel geld besparen. Van daaruit is het mogelijk de productie te controleren, onderhoudsplanningen te maken, rapporten op te stellen, werkopdrachten te verstrekken en transacties te registreren. Deze functionaliteiten genereren verschillende voordelen voor de onderneming, zoals:

 

1. Kostenvermindering

De kostenvermindering die de implementatie van deze software oplevert, is het gevolg van verschillende punten die door het programma worden verbeterd. Een van deze punten is de vermindering van de kosten door het verhelpen van storingen die zich voordoen zonder te zijn voorzien.

Met de toepassing van het programma wordt het economischer om kleine versleten items op te lossen dan een totale panne veroorzaakt door opeengestapelde slijtage. Bovendien veroorzaakt de stilstand die door de beschadigde machine of uitrusting wordt veroorzaakt, natuurlijk een stilstand in de gehele produktielijn, hetgeen aanzienlijke verliezen in de produktie veroorzaakt.

2. Betere controle van de activiteit

De asset management software helpt het optreden van verliezen en plotse breuken van machines en uitrusting te voorkomen, waardoor de nuttige levensduur van de uitrusting wordt verlengd.

Het houdt ook de productiestroom op gang met de hoogst mogelijke prestaties, zonder een aanzienlijke daling van de productie. De software bevordert ook een grotere rust met betrekking tot het toezicht op de werking van de uitrustingen en machines, alsook de vermindering van de behoefte aan onderhoud toezichthouders.

3. Efficiënter gebruik van activa

Asset management software bevordert een betere controle van preventief onderhoud, dat door het geautomatiseerde systeem wordt gegenereerd, en zorgt voor een groter bewustzijn van de materialen en activa van het bedrijf.

Dit bewustzijn maakt het mogelijk mogelijke verspillingen te identificeren, waardoor het gemakkelijker wordt manieren te vinden om ze te vermijden. Door dit efficiëntere materiaalverbruik wordt de onderneming minder afhankelijk van reserveonderdelen.

4. Grotere productiviteit

De tijd die wordt bespaard door processen zoals rapportage te automatiseren, kan dan voor andere taken worden gebruikt. Als je meer tijd overhoudt voor de kernactiviteiten van jouw bedrijf, zoals planning, zal de productiviteit toenemen.

Conclusie

Het onderhoud in jouw industrie is belangrijk om het draaiende te houden en ervoor te zorgen dat jouw productie verloopt zoals verwacht. Handmatige controle van deze onderhoudsbeurten kan echter leiden tot menselijk falen, alsmede tot minder assertiviteit van de informatie.

Daarom is het gebruik van asset management software een essentieel instrument voor de groei van jouw bedrijf. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren!