Zakelijk Beter
Image default
Industriële goederen en diensten

Redenen waarom veiligheid zeer belangrijk is op gevaarlijke werkplekken

Het hebben van een veiligheidsprotocol is een topprioriteit voor bedrijven. Je moet niet alleen aan wettelijke verplichtingen voldoen, maar het is ook om soepel en efficiënt te werken. Er zijn veel voordelen voor bedrijven om sterke veiligheidsmaatregelen te integreren. Veiligheid is niet alleen belangrijk vanuit juridisch oogpunt, maar ook vanuit economisch oogpunt. De kosten van verwondingen en ongevallen zijn aanzienlijk hoog. Dit betekent dat bedrijven geld kunnen besparen door te investeren in veiligheidsmaatregelen. Een manier om ervoor te zorgen dat veiligheid op de werkplek wordt geïmplementeerd, is door het dragen van beschermende uitrusting zoals een kask helm.

Naleving van wettelijke verplichtingen

In een gereguleerde omgeving vormen wettelijke verplichtingen een belangrijk onderdeel van het besluitvormingsproces. Wettelijke verplichtingen zorgen ervoor dat je niet zomaar kunt doen wat je leuk vindt. Je moet je houden aan de gezondheids-, veiligheids- en milieuvoorschriften. Het gaat ook om het naleven van arbeids- en productvoorschriften. Wettelijke verplichtingen moeten in acht worden genomen bij de beslissing hoe er te werk moet worden gegaan op een gevaarlijke werkplek. Het niet naleven hiervan kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je aan de veiligheidsvoorschriften voldoet, is om ervoor te zorgen dat er veiligheidsuitrustingen zoals een valbeveiliging aanwezig is.

Het vervangen van werknemers is duur en tijdrovend

De kosten van het vervangen van werknemers zijn aanzienlijk. De kosten voor werving, training en ontwikkeling kunnen oplopen tot duizenden euro’s per aanstelling. Verloren kennis en expertise zijn ook moeilijk te compenseren. Daarnaast zijn er groeimogelijkheden die gemist kunnen worden als je bedrijf een medewerker die vertrekt naar een ander bedrijf niet kan vervangen. Ten slotte kunnen klanten hun producten ergens anders vandaan halen omdat je bedrijf bestellingen niet zo efficiënt kan uitvoeren of deadlines kan halen als voorheen.

De kosten van ongevallen voor het bedrijf kunnen enorm zijn

De kosten van een ongeval kunnen enorm zijn. Het zijn niet alleen de kosten van het repareren van schade aan eigendommen of apparatuur, het zijn ook de kosten van het vervangen van verloren werknemers, het betalen van compensatie en juridische kosten en boetes. Het hebben van een veiligheidsbeleid zal je op de lange termijn geld besparen en je personeel een veiliger gevoel geven op het werk.