Zakelijk Beter
Image default
Industriële goederen en diensten

De mogelijkheden van adsorptiedrogers

Adsorptiedrogers werken volgens het simpele idee van natte lucht die over hygroscopisch materiaal stroomt en die de lucht vervolgens droogt. Het droogmiddel raakt uiteindelijk verzadigd met geabsorbeerd water door de uitwisseling van waterdamp uit natte perslucht in de hygroscopische stof of het droogmiddel. Een adsorptiedroger produceert perslucht en is een unieke en zeer efficiënte droger. Perslucht wordt geproduceerd via de absorptiemethode. Adsorptiedrogers bevatten meestal twee droog containers om het droogmiddel te laten regenereren en zijn droogcapaciteit te herstellen. De eerste container droogt de binnenkomende perslucht terwijl de tweede container wordt geregenereerd. Zo wisselen ze elkaar af. Een adsorptiedroger is geschikt voor lage dauwpunten of lage luchtdebieten en hoge aanzuigtemperaturen. Het regeneratieproces wordt ondersteund door geëxpandeerde perslucht, ook wel spoellucht genoemd.

Het gebruik van schroefcompressor

Een schroefcompressor is een verdringings-compressor die een roterend type mechanisme gebruikt. Ze worden vaak gebruikt om zuigercompressoren te vervangen bij toepassingen die enorme hoeveelheden lucht onder hoge druk vereisen, zoals grote industriële toepassingen of de bediening van krachtige persluchtapparatuur zoals een pneumatische boor. Het doel van een schroefcompressor is om aswerk om te zetten in een nuttige output zoals luchtstroom. De warmte die wordt gegenereerd door het comprimeren van lucht wordt volledig in de compressiekamer gehouden. Het voert temperaturen af ​​die boven het drukdauwpunt liggen om te voorkomen dat vocht condenseert en zich vermengt met de olie.

De efficiëntie van een schroefcompressor

De efficiëntie van de compressor wordt bepaald door de efficiëntie van alle componenten en de drukval van het hele systeem. Het rendement van een schroefcompressor is afhankelijk van het soort en de grootte. Een schroefcompressor werkt met verschillende waarden van de variabelen die de prestaties bepalen. Het specificeren van een realistisch bereik voor elke variabele is het meest uitdagende onderdeel van een compressor-berekening. Schroefcompressoren zijn aanzienlijk stiller dan zuigercompressoren en hebben uitstekende koelsystemen. Deze machines zijn ontworpen om op volle capaciteit te werken en aanzienlijk koelere en schonere lucht te leveren die rechtstreeks naar een luchtdroger kan worden geleid.