Zakelijk Beter
Image default
Gezondheidszorg

Hoe kunnen bedrijven veiligheidsprotocollen tegen virussen implementeren?

Werknemers zijn de belangrijkste schakel in ieder bedrijf. Ze doen al het dagelijkse werk om het bedrijf draaiende te houden, en daarom is het belangrijk dat ze worden beschermd tegen verschillende gezondheidsrisico’s om ze gezond te houden. Hoewel gezondheid een persoonlijke verantwoordelijkheid is, kunnen bedrijven passende maatregelen nemen om gezondheids- en veiligheidsprotocollen op de werkplek te implementeren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld ffp2 mondkapjes kopen. Een andere manier is om een aangewezen wasplek te maken om regelmatig handen te kunnen wassen. Deze stappen, hoe groot of klein ook, zijn belangrijk om de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers te waarborgen.

Wanneer en hoe je je handen moeten wassen

Handen wassen is de allerbelangrijkste stap om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Je kunt ervoor zorgen dat je werknemers hun handen goed wassen door ze een handige gootsteen te geven en hen eraan te herinneren dat ze regelmatig, of na verschillende activiteiten, hun handen wassen. Als je bedrijf geen gootsteen heeft in de buurt van waar mensen eten, overweeg dan om er een te installeren op strategische locaties, zodat werknemers niet te ver hoeven lopen om hun handen te wassen. Je kunt handdesinfecterend middel op alcoholbasis gebruiken om te zorgen voor een betere hygiëne als water en zeep niet binnen handbereik zijn.

Verplicht mondkapje dragen op de werkvloer

Alle medewerkers en bezoekers moeten te allen tijde een mondkapje dragen, geen uitzonderingen. Dit is een belangrijke stap om te voorkomen dat virussen, zoals het Covid 19 virus, zich verspreiden. Als je een groot aantal medewerkers of bezoekers op je kantoor hebt, kan het voor iedereen voordelig zijn om een ‚Äč‚Äčeigen masker van Medicamarkt te hebben.

Moedig zieke werknemers aan om thuis te blijven

Zorg ervoor dat je medewerkers op de hoogte zijn van de symptomen van het virus en weten wat ze moeten doen als ze zich ziek beginnen te voelen. Zorg ervoor dat ze weten waar ze heen moeten voor testen en behandeling, en welke acties ze moeten ondernemen als ze positief testen op het virus. Bedrijven kunnen verschillende maatregelen nemen om zich tegen virussen te beschermen. Deze omvatten onder meer het voorlichten van werknemers over het belang van handen wassen en andere hygiënepraktijken en het verstrekken van gezonde voedingskeuzes bij alle maaltijden. Ze kunnen zich ook richten op regelmatige desinfectie van high-touch oppervlakken zoals bureaus en tafels in gedeelde ruimtes. Je kunt zieke werknemers aanmoedigen om thuis te blijven als ze zich onwel voelen in plaats van ziek op het werk te komen, waardoor ziektes zich door de hele bedrijfsruimte kunnen verspreiden.