Zakelijk Beter
Image default
Financiële diensten

Welke sectoren gebruiken bedrijfsleningen?

Als je overweegt een commerciële lening aan te vragen om je bedrijf te helpen de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten, wil je misschien wel weten of andere bedrijven in de sector geld lenen. Welke sectoren maken meer gebruik van bedrijfsleningen dan andere? Lees het in deze blog!

 

De eenvoudige waarheid is dat zakelijke leningen een integraal onderdeel zijn van het uitbreiden van activiteiten en het vervullen van potentieel in vrijwel elke sector. Hieronder staat daarom een snel overzicht van verschillende industrieën die gebruik maken van zakelijke leningen, om je een idee te geven van hun alomtegenwoordigheid in de moderne zakenwereld, ongeacht de sector.

 

Productie

Met constante reparatie- en onderhoudskosten voor machines en arbeids- en inhuurkosten voor personeel is de industrie vaak een eindeloze strijd om in de zwarte cijfers te blijven. Vooral wanneer apparatuur moet worden vervangen, kan een lening aanvragen van pas komen.

 

Bouw

Omdat in de bouw vaak ongelooflijk veel verschillende onderdelen bij elkaar komen, is er vaak een hiërarchie van aannemers en onderaannemers die lang genoeg is om iemands hoofd op hol te brengen. Als gevolg daarvan kunnen er grote vertragingen optreden bij het betalen van facturen. Daarom maakt de bouwsector vaak gebruik van factuurfinanciering of andere vormen van krediet.

 

Drukkerijen en uitgeverijen

De uitgeverijsector is vaak afhankelijk van onvoorspelbare factoren (zoals het succes van een potentiële bestseller). Wanneer de Next Big Thing langskomt, hebben drukkers en uitgevers vaak behoefte aan wat extra financiële ruimte.

 

Vervoer

Vervoer is een breed terrein en omvat alles van taxibedrijven en spoorwegen tot luchtvaartmaatschappijen en koeriersbedrijven. Onveranderlijk worden bedrijven in deze sector van tijd tot tijd geconfronteerd met onvoorziene uitgaven, zoals autopech of schommelende brandstofprijzen.

 

Landbouw

Of het nu gaat om investeringen in de nieuwste landbouwtechnologie, de aanpassing van je landbouwbedrijf aan de beste moderne praktijken of om andere activiteiten zoals groene energie, landbouwfinanciering vertegenwoordigt een van de grootste segmenten van de sector.

https://www.frisia.nl/lening-aanvragen/