Zakelijk Beter
Image default
Elektronica en elektriciteit

Hoe kiest u de juiste verlichting voor uw kantoor?

De juiste verlichting in een kantoor kan een groot verschil maken op het gebied van productiviteit en comfort. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, hoe kiest u de juiste voor uw behoeften? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Wat is het belang van verlichting in een kantoor?

De juiste verlichting in een kantoor kan zowel de productiviteit als het comfort verbeteren. Goede verlichting kan helpen om vermoeide ogen, hoofdpijn en vermoeidheid te verminderen en tegelijkertijd een aangenamere werkomgeving te creëren.

 

Bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw kantoor moet u met een aantal zaken rekening houden:

1. Het soort werk dat wordt gedaan

Als u op zoek bent naar kantoorverlichting, is het belangrijk om eerst na te denken over het soort werk dat in de ruimte zal worden gedaan. Verschillende taken hebben verschillende niveaus van verlichting nodig. Iemand die bijvoorbeeld de hele dag achter een computer werkt, heeft een ander soort licht nodig dan iemand die papierwerk doet of leest. Waar in een lunchruimte misschien behoefte is aan sfeervolle en warme LED inbouwspots, is dat voor een werkruimte juist een LED paneel met goed helder en wit licht.

2. De grootte en indeling van de ruimte

Het volgende waar u rekening mee moet houden is de grootte en indeling van de kantoorruimte. Dit bepaalt hoeveel lampen u nodig hebt en waar ze moeten worden geplaatst. Grotere kantoren of kantoren met hoge plafonds kunnen meer verlichting nodig hebben dan kleinere ruimtes.

3 . Het beschikbare natuurlijke licht

Tot slot is de natuurlijke lichtinval van grote invloed op de verlichting die u nodig heeft. In ruimtes met grote ramen heeft u minder kunstlicht nodig dan in ruimtes waar nauwelijks natuurlijk lichtinval is. Bepaal daarom van tevoren de natuurlijke lichtinval en pas het lichtplan hier op aan.

Conclusie

Een goede verlichting is belangrijk voor een prettige, gezonde en productieve werkomgeving. Het is echter niet altijd eenvoudig om de juiste verlichting te kiezen, omdat ieder kantoor andere aspecten heeft om rekening mee te houden. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met alle factoren, zoals het soort werk dat u doet, de afmetingen van het kantoor en de natuurlijke lichtinval om tot een perfect lichtplan te komen.