Zakelijk Beter
Image default
E-commerce

Wat is webhosting?

Webhosting is een service die opslagruimte biedt voor websites op internet, zodat website-eigenaren de bestanden van hun eigen site niet op hun pc hoeven op te slaan. Webhostingservices bieden meestal twee hoofdtypen hosting voor website-eigenaren. Dit zijn shared en dedicated webhosting. Je huurt een deel van een server van je webhost en gebruikt deze om je site te hosten met shared webhosting. Je deelt de server met andere gebruikers die ook ruimte huren bij je webhost. Dit betekent dat je enige prestatievermindering mag verwachten naarmate meer mensen strijden om bandbreedte of CPU-gebruik. Een voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het kopen van extra hardware en het installeren van speciale software. Dit kan je zowel tijd als geld kosten.

Shared en dedicated webhosting

De twee belangrijkste soorten webhosting zijn shared en dedicated. Meerdere websites delen één server met voldoende bronnen die beschikbaar zijn voor elke site met shared hosting. Dit is goedkoper dan dedicated hosting omdat het minder resources van je provider vereist. Het betekent ook dat als een andere site uitvalt of downtime ervaart, de jouwe dat ook zal doen. Slechts één klant krijgt toegang tot de fysieke hardware van zijn eigen virtuele machine bij dedicated hosting Dit betekent dat ze het zelf kunnen beheren zonder zich zorgen te maken dat andere gebruikers de prestaties vertragen of op andere manieren problemen veroorzaken. Dedicated hosts hebben de neiging om meer te kosten dan gedeelde hosts, omdat de server wordt gebruikt door 1 persoon. Dit betekent dat je de server niet deelt met andere mensen.

Webhosting is een cruciaal aspect van het hebben van een eigen site

Webhosting van weboke is een cruciaal aspect van het hebben van je eigen site. Webhosting is de service die opslagruimte biedt voor websites op internet. Het kan worden geleverd door een derde partij, zoals een internet service provider of een cloudprovider. Het kan ook worden geleverd via een internet server die is verbonden met de locatie van de klant. Zonder dit zou je de bestanden voor de website van je bedrijf op een van je computers moeten hosten. Dit kan lastig zijn en kan mogelijk meer geld kosten dan het inhuren van een webhost.