Zakelijk Beter
Image default
Detailhandel

Kan jouw kind niet fietsen? Dit zijn de mogelijkheden!

Een van de geneugten van het kind zijn is leren fietsen. Voor sommige kinderen kan dit echter moeilijk zijn vanwege lichamelijke beperkingen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar waardoor kinderen met een lichamelijke handicap hetzelfde plezier en dezelfde onafhankelijkheid kunnen ervaren als kinderen zonder handicap. Laten we eens kijken wat deze oplossingen zijn.

 

Aangepaste fietsen

Aangepaste fietsen zijn speciaal ontworpen fietsen waarmee kinderen met een lichamelijke handicap comfortabel en veilig kunnen fietsen. Deze fietsen zijn voorzien van een reeks voorzieningen zoals verstelbare zittingen, een bredere wielbasis, een laag zwaartepunt en handbediende remmen die het voor fietsers met een lichamelijke handicap gemakkelijker maken om erop te rijden. Ze zijn er ook in verschillende maten, zodat je er een kunt vinden die perfect bij je kind past. Een aangepaste fiets, zoals bijvoorbeeld een driewieler, vind je in het assortiment van Huka!

 

Fietsen met trapondersteuning

Voor mensen die moeite hebben met zelfstandig trappen, zijn fietsen met trapondersteuning een optie die het overwegen waard is. Deze fietsen gebruiken een elektrische motor om kracht te leveren wanneer je die nodig hebt en je vooruit te helpen wanneer het trappen te vermoeiend wordt. Ze hebben ook verstelbare instellingen, zodat je de mate van ondersteuning kunt afstemmen op je behoeften en voorkeuren. Fietsen met trapondersteuning zijn geweldig als je meer onafhankelijkheid wilt, maar toch wat extra hulp nodig hebt om je te verplaatsen.

 

Ligfietsen

Ligfietsen bieden een comfortabele zithouding die de rug, nek en armen minder belast dan traditionele rechte fietsen. Je kunt er ook gemakkelijk mee op- en afstappen zonder jezelf op te hoeven tillen of in evenwicht te houden; daardoor zijn ze ideaal voor mensen met een beperkte mobiliteit of kracht in het bovenlichaam. Ligfietsen zijn er in verschillende maten en stijlen, zodat je er gemakkelijk een kunt vinden die perfect bij je behoeften past.

 

Welke oplossing kies jij?

Fietsen is iets wat elk kind zou moeten kunnen ervaren, ongeacht zijn fysieke mogelijkheden of beperkingen. Dankzij aangepaste fietsen, fietsen met trapondersteuning en ligfietsen kunnen zelfs mensen met een lichamelijke beperking nu genieten van de vrijheid en onafhankelijkheid die gepaard gaat met fietsen door de stad of gewoon genieten van de tijd buitenshuis thuis of in het park met vrienden of familieleden! Met deze oplossingen kunnen alle kinderen nu delen in de geneugten van het fietsen!

 

https://www.huka.nl/