Zakelijk Beter
Image default
Consumptiegoederen en diensten

Honingwijn: smaakt heerlijk, goed betaalbaar

Mede is in Nederland nog niet bij iedereen bekend. Veel jongeren maken er kennis mee tijdens festivals en feestjes en daarom groeit de vraag naar dit smaakvolle drankje. Mede wordt ook wel honingwijn genoemd, aangezien het een alcoholische drank is van honing en water. Deze drank werd in de Oudheid als godendrank beschouwd en smaakt meestal lichtzoet. Ook kan je kiezen voor kruidige of pittige mede.

De smaak van mede

Mede is geen wijn, aangezien het drankje geen druiven bevat. Toch spreken veel mensen van honingwijn, als ze het eigenlijk over mede hebben. Mede is al duizenden jaren populair en werd onder andere door de Vikingen gedronken. Nog steeds is het honingdrankje in Scandinavië een geliefde alcoholische versnapering. Naturel mede smaakt erg lekker, maar veel mensen geven de voorkeur aan mede met een bepaalde smaak, zoals aardbei of rum. Ook de toevoeging van een speciale honing, zoals lindebloesemhoning, geeft een uitgesproken smaak aan de mede.

Mede kopen die voordelig én lekker is

Aan welke mede je de voorkeur geeft, hangt af van je smaak. Er zijn droge en zoete medes en ook honingwijnen die wat langer bewaard zijn en een rijkere smaak hebben. Goede mede is gemaakt van zuivere honing en het is verstandig om je mede te kopen bij een winkel die gespecialiseerd is in honingproducten. Lekkere mede hoeft gelukkig absoluut niet duur te zijn. Er zijn veel honingwijnen met de smaak van fruit, kruiden of een andere toevoeging, zoals kersenbloesem, hennep of cayennepeper.

Mede en honing bestellen bij een specialist

Mede met een hoge kwaliteit en honing bestellen kan tegen een aantrekkelijke prijs bij Heathen Mead. Volgens de Noorse mythen wekte mede bij de god Odin kennis en wijsheid op. Dat durven we niet te garanderen, maar plezier heb je zeker met een lekkere fles honingwijn. Drink je honingdrankje als een echte Viking bij het kampvuur en geniet in goed gezelschap van deze heerlijke traktatie.

https://heathenmead.nl/