Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo belangrijk is voldoende bewegen

Zo belangrijk is voldoende bewegen

 

Met elkaar vinden we het steeds belangrijker dat we voldoende bewegen. Toch is er nog altijd een hele grote groep met overgewicht en dus ook niet voldoende beweegt. Ondanks het feit dat er al verschillende campagnes zijn gevoerd, blijft het een enorm hekel punt. De smoes die het meest wordt gebruik is dat mensen geen tijd hebben. Onzin, want wanneer je deze zelfde mensen op een warme zomerdag in hun freya bikini aan het zwembad te gaan liggen, dan zijn ze waarschijnlijk de eerste die er liggen. Omdat beweging zo belangrijk is en je al met een paar kleine aanpassingen een heel eind kunt komen, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. 

 

Je voelt je fitter

 

Vooral wanneer je lichamelijk al niet zo lekker in je vel zit, is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Beweging zorgt er namelijk niet alleen voor dat je spieren en gewrichten een stuk soepeler blijven, maar het zorgt er ook voor dat we ons stukken fitter gaan voelen. Dat komt, omdat je natuurlijk door de beweging meer energie krijgt. Dit is het effect van het zuurstof wat door de bewegingen wordt opgenomen in je bloed. Vooral tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, kan het wel eens zijn dat je het helemaal zat bent. Het liefst gooi jij je voorgevormde voedingsbh uit het raam en ga je lekker aan de slag. Toch is dit niet altijd mogelijk simpelweg omdat je lichaam het niet toestaat. 

 

Goed voor je spieren en gewrichten

 

Naarmate je ouder wordt, heeft je lichaam steeds meer moeite met het aanmaken en behouden van zowel spiermassa als kalk in de botten. Door regelmatig te bewegen, zorg je ervoor dat dit proces wordt vertraagd. Uiteraard hoef je niet in een speciale sport maximizer bh in de sportschool te gaan staan, maar een minuut of 30 per dag wandelen doet al wonderen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch op je werk. Zo heb je namelijk niet alleen direct je 30 minuten beweging te pakken, maar zorg je er ook voor dat je hoofd leeg raakt. Kortom, dubbel voordelig dus! 

 

Je valt af

 

Een gunstige bijkomstigheid wanneer je veel beweegt, is dat je afvalt. Helemaal wanneer je naast het bewegen ook nog eens op je voeding gaat letten, dan zul je verstelt staan hoe snel of het eigenlijk allemaal wel niet kan gaan. Maak hier daarom dus ook gretig gebruik van, want laten we eerlijk zijn, wat is nu 30 minuten bewegen per dag?