Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Uren schrijven met tijdsregistratie

Het handmatig invoeren van uren is verleden tijd. Het vergt namelijk veel tijd vanuit de werknemers als zij alles zelf op moeten schrijven. Ook is het voor werkgevers onprettig, omdat het verwerken van deze uren ook veel tijd in beslag neemt. Bovendien is het op deze manier makkelijk om te sjoemelen met het aantal gewerkte uren. Een praktische oplossing is tijdsregistratie, waarbij alle werkuren automatisch worden doorgevoerd. 

Wat kan tijdsregistratie voor je bedrijf betekenen?

Zoals je hierboven kon lezen bespaart tijdsregistratie veel tijd. Werknemers kunnen via de terminal bij binnenkomst inchecken en aan het eind van de werkdag weer uitchecken. Ze hoeven enkel op een knopje te drukken en de uren staan in het systeem. De data wordt meteen doorgestuurd naar jou als werkgever, zodat je direct inzicht hebt in de gemaakte werktijden. Dit vergemakkelijkt het proces van uren schrijven en het opmaken van facturen. Je hebt alles binnen handbereik op een overzichtelijke manier. 

Bovendien hou je met de tijdsregistratie precies bij hoeveel uren er zijn gewerkt, wie verzuimuren heeft ingezet en hoe lang er pauze wordt gehouden op een dag. Dit is handig voor overzicht en laat het werkpatroon van je werknemers zien. Als werknemers dit handmatig invullen is het vaak lastiger te achterhalen wanneer er wordt gesjoemeld met de werktijden. Tijdsregistratie zorgt ervoor dat je altijd betrouwbare informatie ontvangt. 

Wat heb je nodig voor tijdsregistratie?

Om de werkuren van je werknemers bij te houden dien je een terminal aan te schaffen. Dit kleine apparaat hang je aan de muur, zodat werkgevers zich gemakkelijk in en uit kunnen checken. De terminal activeer je met een pas of een druppel. Iedere werknemer krijgt zijn eigen individuele pas: als je je kaart voor de scanner houdt weet het systeem direct om welke werknemer het gaat. 

De terminal voor de tijdsregistratie kan worden ingesteld in meerdere talen en is handig in gebruik. Het apparaat kent namelijk maar een paar knopjes, wat de navigatie van het systeem makkelijk en praktisch maakt.