Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips om de rolcontainers binnen je bedrijf schoon te houden

Wanneer je een rolcontainer bij Bedrijfsafval.nl afneemt, dan wil je dat het liefst zo gemakkelijk mogelijk maken. Het is wel verstandig om de container goed schoon te houden. Zeker op warme dagen kan je zo ongedierte en stank voorkomen. Dit wil je natuurlijk ook. Daarom hebben we 5 tips voor je verzameld om het schoonhouden gemakkelijk te maken.

1. Zelf reinigen

De container schoonmaken is geen wekelijkse klus. Wanneer je dit zo nu en dan doet, dan is dat al voldoende. Gebruik een allesreiniger en een grote bezem. Spuit de container schoon met water en gebruik een sopje met allesreiniger. Laat alles even staan en spoel het daarna uit. Laat de container wel even goed drogen om schimmel te voorkomen.

2. Voorkom vocht

Een stanklucht komt vaak voort uit vocht en rottend voedsel. Dat is ook gemakkelijk tegen te gaan. Met wat baking soda of zuiveringszout ben je al klaar. Zo kan je geurtjes absorberen. Ook oude kranten op de bodem van je container absorberen vocht. Zo blijft de container van Bedrijfsafval.nl langer fris.

3. De juiste plek kiezen

Wanneer het even mogelijk is, dan is het slim om de container op een handige plek te zetten. In de zomer kan het slim zijn om deze uit de zon te zetten. In de winter zoek je juist een droge plek. Wanneer je dit doet, dan voorkom je altijd dat de omstandigheden grip krijgen op de container en er problemen door ontstaan. Zoek dus uit welke plekken hiervoor geschikt zijn in het bedrijf.

4. Verpakkingen en etensresten scheiden

Er zijn verschillende soorten afvalstromen die net wat meer problemen geven. Zo kunnen etensresten vaak nog nalekken. Die kan je dus beter apart inzamelen en eventueel verpakken in oude kranten. Een ander voorbeeld is verpakkingsmateriaal. Dit is bij het vervoer nat geworden en kan je eerst beter een beetje schoon en droog maken voor je het weggooit. Het beste is het ook om dit apart in te zamelen, want beide stromen zijn ook geschikt voor hergebruik.

5. De juiste mate van ventilatie

Wanneer je ongedierte weg wilt houden, moet je de container juist een klein beetje open houden. Op die manier kan je zorgen dat de container voldoende geventileerd wordt en alles wat nat is nog net wat gemakkelijker droogt. Een klein kiertje, bijvoorbeeld met een dun stokje, is al voldoende om te zorgen voor voldoende ventilatie.