Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Mogelijkheden van het inzetten van drones voor bedrijven

Het inzetten van drones is niet alleen belangrijk bij bezorgservices. Ook gebruiken op dit moment veel bedrijven en organisaties drones. Zo worden in Japan bijvoorbeeld drones gebruikt om sushi te bezorgen. En in Afrika worden drones ingezet om bloed te versturen. In Spanje worden drones gebruikt om de Sagrada Familia af te ronden. Dit betekent dat drones de toekomst zijn. Echter heb je in Europa tegenwoordig een drone bewijs nodig. Volg een drone opleiding op EUdronebewijs.nl en je kunt op een legale manier met je drone vliegen.

Extra controle en veiligheid met drones

Een van de belangrijkste redenen om drones te gebruiken in het bedrijfsleven: het redden van mensenlevens. Zo bezorgt een Amerikaans bedrijf sinds het jaar 2016 medicijnen en bloed in Rwanda en dit wordt uitgebreid. Er worden zodoende meer levens gered dan ooit. Zo zijn afgelegen plekken en onbegaanbare wegen niet langer een obstakel. Politiehelikopters hielden tot voor kort grote mensenmassa’s in de gaten, maar tegenwoordig wordt dit gedaan met drones. Zo schetsen drones een beter beeld van de situatie en zijn veel goedkoper. Ook kan er met een drone sneller gemiste mensen gevonden worden. Ook heeft de brandweer veel voordelen tijdens het gebruik van drones. Door een drone in te zetten tijdens een brand, kan er beter in beeld worden gebracht of er schadelijke stoffen aanwezig zijn. Brandweermensen worden zodoende niet gelijk aan hogere temperaturen blootgesteld.

Via drones bezorgen

Naast veiligheid zijn ook bezorgdiensten blij met de introductie van drones. Zo hebben grote bedrijven als UPS, DHL en Amazon een bezorgservice met drones. Ook veel andere bedrijven maken gebruik van drones om pakketjes en eten op tijd te kunnen bezorgen. De maatschappij van tegenwoordig heeft veel hogere verwachtingen dan honderd jaar geleden en heeft steeds meer eisen in kortere tijd. Hoe sneller je als bedrijf service kan leveren, hoe meer klanten je krijgt.

Foto’s maken via drones

En foto’s maken hoeft niet alleen maar meer via de grond. Steeds vaker zie je luchtfoto’s verschijnen en worden gemaakt door drones. Drones kunnen grote gebieden in kaart brengen door foto’s te maken. Ook mooie luchtfoto’s kunnen ideaal gemaakt worden met drones. Door de GPS en de sensoren hoeft de fotograaf zich alleen nog maar met de camera bezig te houden.