Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Je kantoor comfortabeler maken

Als je productief wilt zijn op je werk, dan is het belangrijk dat je een comfortabele kantoorruimte hebt met een goede set kantoormeubilair. Je denkt misschien dat het niet echt om comfort gaat, omdat je voor je werk de hele dag moet zitten. Als je lichaam echter ongemak ervaart door te lang in één houding te zitten, kun je je niet goed concentreren op je werk. Een comfortabele kantoorruimte kan je lichaam helpen ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om de klus te klaren.

Gebruik comfortabele en kleurrijke meubels

Een comfortabel zit sta bureau is essentieel voor een productieve en gezonde werkdag. Een goede bureauhoogte is ook belangrijk, omdat het je helpt rugpijn te voorkomen als je achter je computer zit. Daarnaast moeten de stoelen ook armleuningen hebben, omdat ze extra ondersteuning bieden tijdens het typen, de muis of het gebruik van je tablet. Een voetensteun is een optionele, maar is een zeer nuttige aanvulling op elke bureaustoel. Hierdoor wordt namelijk de druk op het onderlichaam vermindert. Dit kan vermoeidheid van de benen helpen voorkomen bij het staan ​​en lopen op kantoor gedurende de dag. Als je een rugleuning in je bureaustoel hebt, blijft je ruggengraat rechtop, zelfs als je naar voren leunt terwijl je typt of iets op het scherm leest.

Verbeter de verlichting in je kantoor

Er zijn verschillende manieren waarop je de verlichting in je kantoor kunt verbeteren. Gebruik daglicht in plaats van kunstlicht. Als je een raam hebt, probeer het dan te openen om wat natuurlijk licht in je werkruimte te laten. Dit is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je gezichtsvermogen. Gebruik een felle lamp om je werkgebied te verlichten. Dit maakt het lezen gemakkelijker en vermindert de vermoeidheid van de ogen door de hele dag naar monitoren te staren. Gebruik een lampenkap om verblinding op schermen te verminderen. Dit zal helpen bij problemen met contrastgevoeligheid, zoals maculaire degeneratie en andere problemen met het gezichtsvermogen.

Voeg planten toe aan je kantoorruimte

Planten kunnen stress verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elke kantoorruimte. Het is ook bekend dat planten mensen gelukkiger maken. Dit is een van de belangrijkste factoren in kantooromgevingen. Er is zelfs een psychologische term genaamd ‘het groene kantoor effect’, dat verwijst naar hoe planten mensen helpen productiever te maken terwijl ze werken.