Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe kunnen kleine bedrijven beginnen met een duurzaamheidsplan?

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de werkomgeving van vele grote ondernemingen, maar ook door kleine bedrijven worden verscheidene duurzaamheidsprincipes steeds meer omarmd. De waarde van duurzaamheid blijkt steeds groter te worden, wat duidt op een toenemende belangstelling voor duurzaamheid bij mensen over de hele wereld. Voor veel kleine bedrijven kan het lijken alsof duurzaamheid eenvoudigweg niet haalbaar is waardoor ze misschien niet willens zijn om echt actie te ondernemen. Echter, met behulp van bepaalde tips en trucs kan elk bedrijf eenvoudig beginnen met hun duurzaamheidsplan. 

De boodschap van duurzaamheid is populair

De noodzaak van duurzaamheid komt voort uit een aantal verschillende factoren. Ten eerste zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van de schade die de activiteiten van menselijke samenlevingen aan het milieu veroorzaken. Door duurzame initiatieven te ondernemen, kunnen we helpen om de schade die wij toebrengen aan het milieu te minimaliseren en onze leefomgeving duurzamer te maken voor toekomstige generaties. Dit spreekt boekdelen bij grote publieksaantallen, wat betekent dat het aantonen van duurzaamheidsprocessen een waardevolle waarde kan bijdragen aan de merkpopulariteit. 

Adverteren en jouw publiek bereiken via buitenreclame? Op JCDecaux.nl vind je een ruim aanbod van buitenreclame en vele creatieve mogelijkheden om jouw boodschap tot leven te laten komen. 

Duurzaamheidsprincipes zijn goed voor het financiële balans

Ten tweede is duurzame bedrijfsvoering goed voor de financiën van een bedrijf. Duurzame bedrijfsprocessen zoals energiebesparing, recycling, eliminatie van afval en andere duurzame technieken kunnen helpen om kostbare grondstoffen te besparen en energieverbruik te verminderen. Door duurzame maatregelen toe te passen, kunnen kleine bedrijven hun energierekening verlagen terwijl ze ook bijdragen aan het creëren van een betere leefomgeving voor iedereen. 

Tips voor verduurzaming van de bedrijfsprocessen 

• Voer regelmatige milieu-audits uit door regelmatig controle uit te voeren in je bedrijfspand, productielocaties en transportsystemen, zodat je zeker kan zijn dat je alle mogelijkheden neemt om positieve verandering in gang te zetten.

• Investeer in duurzame technologieën -Door duurzame technologische innovaties als LED-verlichting of hernieuwbare energiebronnen toegankelijk te maken kan je grote besparingen bereiken op de lange termijn. 

• Stimuleer medewerkers om duurzaamheidsdoelstellingen na te streven. Door medewerkers voldoening en motivatie in hun dagelijkse taken te geven, wordt het gemakkelijker om samen de kleine stapjes te maken die nodig zijn voor aanzienlijke veranderingen.  

• Selecteer ecologisch verantwoorde leveranciers. Kies voor leveranciers met hoge standaards van ecologisch verantwoord handelen. Dit helpt je bij het minimaliseren van jouw impact op het milieu. 

Wil je weten hoe je energiebesparende initiatieven in jouw bedrijf kunt implementeren? Maak kennis met de diverse productgroepen en ruime technische kennis van Controlin voor het incorporeren van technologie op het gebied van onder meer energiemanagement.