Zakelijk Beter
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe groot is de kans dat jij de loterij wint

Er zijn veel verschillende Nederlandse loterijen en de kans is groot dat iemand die je kent wel ergens lid van is. Je hoopt natuurlijk altijd op geluk en een paar miljoen te kunnen winnen. Maar hoe groot is nou eigenlijk de kas dat je wint in zo’n grote loterij.

 

Kans in de staatsloterij

De staatsloterij is een bekende Nederlandse loterij en veel mensen zijn er lid van vanwege de hoge prijzen. Je koopt een lot en dan is het afwachten of jij het winnende lot hebt. De kans dat jij wint bij de staatloterij is 0,00002%. Ja dat is even schrikken. Als je je hebt bedacht kan je altijd opzeggen staatsloterij. Uiteindelijk kan je namelijk meer verlies maken dan winst als je steeds geen geld wint. Daarom kan het opzeggen staatsloterij een betere keuze zijn voor je. Als je ervoor kiest om opzeggen staatsloterij kun je altijd overstappen naar een andere Nederlandse loterij.

 

De postcode loterij

De nationale postcode loterij is ook een bekende Nederlandse loterij. Dit komt ook doordat de marketing voor de postcode loterij erg goed is. Maar de win kans bij de postcode loterij is het kleinste, namelijk 1 op 7. Wel gaat je bijdrage naar goede doelen toe. Dus als je de jackpot niet zoveel uitmaakt is de postcode loterij misschien wel interessant als je goede doelen wilt steunen.

 

De BankGiro loterij

Bij de BankGiro loterij liggen misschien wel de meeste kansen om een hoge prijs te winnen. Er zijn wel 15 trekkingen per jaar en de win kans is 1 op 3. Je hebt ook verschillende weektrekkingen, hier is de win kans wel iets minder. Ook bij de BankGiro loterij steun je weer verschillende goede doelen. De doelen van de BankGiro loterij zijn voornamelijk cultureel.

 

De VriendenLoterij

Bij de VriendenLoterij is er ook een grote win kans namelijk 1 op 4. Er zijn wel 14 trekkingen in een jaar. De prijzen zijn ver het algemeen wel iets lager. Elke maand wordt er 100.000 euro weggeven en er kan 1 of 2 miljoen verloot worden. Ook kun je bij de vriendenloterij zelf kiezen welk doel je steunt. 50 procent van je inleg gaat naar dit doel.