Zakelijk Beter
Image default
Auto-industrie

Waarom je een elektrische auto moet leasen voor zakelijke doeleinden

De elektrische auto is aan een opmars bezig, en dat is ook niet verwonderlijk. De voordelen van elektrisch rijden zijn immers erg uitgebreid en steeds meer mensen beseffen dat. Naast particuliere wagens is het nu ook mogelijk om voor zakelijke doeleinden een elektrische auto te gebruiken. En veel mensen doen dat door een wagen te leasen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het leasen van een elektrische wagen voor zakelijke doeleinden? Hieronder lees je meer!

De voordelen van een elektrische auto leasen voor zakelijk gebruik

Ondernemers en werknemers hebben goed vervoer nodig, en tegenwoordig kan dat in de vorm van een elektrische wagen. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een elektrische wagen leasen voor je bedrijf of werk?

1. Duurzaamheid is troef

Eerst en vooral maakt een elektrische wagen het een stuk gemakkelijker om bij te dragen aan het milieu, doordat je geen wagen op fossiele brandstof meer gebruikt. Elektrische wagens zijn een minder grote belasting voor het milieu en dat is dan ook waarom steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van transport.

2. Flexibel vervoer

Nog een belangrijk voordeel van een wagen leasen? Je hebt altijd toegang tot flexibel vervoer. Als je een wagen least, dan beschik je op elk moment over een betrouwbaar voertuig dat perfect dient voor elke werksituatie.

 

3. Energiezuiniger rijden

Naast duurzaamheid is een elektrische wagen ook een goed idee als je energiezuiniger wilt rijden. Elektrische wagens zijn immers erg gemakkelijk en relatief goedkoop op te laden, waardoor je dus geld bespaart op de lange termijn.

4. Geen MRB

Een andere goede reden om een elektrische wagen te leasen voor je bedrijfsactiviteiten is omdat je dan geen MRB, of Motorrijtuigenbelasting, betaalt. Er bestaat immers een vrijstelling van deze belasting op elektrische voertuigen tot 2025.

5. Minder onderhoudskosten

Het onderhoud van een wagen is vaker dan niet een kostelijke zaak maar als je een elektrische wagen least voor je zaak of werk, dan kan je die kost drastisch verlagen. Dit komt doordat een elektrische wagen veel minder risico op schade of slijtage en ouderdom heeft.

6. Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Ten slotte genieten zakelijke rijders die een elektrische wagen leasen van het voordeel dat ze de kost daarvan gedeeltelijk van de fiscale winst kunnen aftrekken. Op die manier breng je tot wel 36% van de investering in mindering op de fiscale winst. En dat is een voordeel waar geen enkele ondernemer of werknemer nee tegen kan zeggen!

Een elektrische auto leasen zakelijk: de toekomst van het werktransport

Een elektrische auto leasen voor je bedrijf of je werk is duidelijk een goede beslissing als je duurzaamheid, besparen én comfort hoog in het vaandel draagt. Kies je daarbij voor een leasing voertuig dat je een beetje mooi vindt, dan is dat natuurlijk nog beter. Tegenwoordig kan dat gelukkig, dankzij het uitgebreide aanbod aan elektrische wagens!