Zakelijk Beter
Image default
Auto-industrie

Orthodontische behandelingen: Wat je moet weten om een goede beslissing te nemen

Als je overweegt om een orthodontische behandeling te ondergaan, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Een orthodontische behandeling is namelijk een ingrijpende beslissing die van invloed kan zijn op je mondgezondheid en je uiterlijk. In deze blog geven we je informatie over orthodontische behandelingen en wat je moet weten om een goede beslissing te nemen. Wil je meer weten? Is Spoed Orthodontist Maasluis het antwoord? Lees dan snel verder!

Wat is een orthodontische behandeling?

Een orthodontische behandeling is een behandeling waarbij de stand van de tanden en kiezen wordt gecorrigeerd. Dit gebeurt met behulp van een beugel of een andere orthodontische apparatuur. Een orthodontische behandeling kan om verschillende redenen nodig zijn zoals:

 • Scheve tanden of kiezen

 • Overbeet of onderbeet

 • Kruisbeet

 • Open beet

 • Te weinig of te veel ruimte tussen de tanden en kiezen

Wat zijn de verschillende soorten beugels?

Er zijn verschillende soorten beugels die gebruikt kunnen worden bij een orthodontische behandeling. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Vaste beugel: Een vaste beugel bestaat uit metalen slotjes die op de tanden worden geplakt en verbonden zijn met een draad. Deze beugel kan niet uitgenomen worden en moet tijdens de hele behandeling worden gedragen.

 • Clear aligner: Een clear aligner is een transparante, uitneembare beugel die over de tanden wordt geschoven. Deze beugel is vrijwel onzichtbaar en kan worden verwijderd tijdens het eten en tandenpoetsen.

 • Lingual beugel: Een lingual beugel is een vaste beugel die aan de binnenkant van de tanden wordt geplaatst, zodat deze vanaf de buitenkant niet zichtbaar is.

Wat zijn de voordelen van een orthodontische behandeling?

Een orthodontische behandeling kan verschillende voordelen hebben zoals:

 • Verbeterde mondgezondheid: Een orthodontische behandeling kan de mondgezondheid verbeteren door de tanden en kiezen beter op elkaar af te stemmen en ruimte te creëren voor een betere tandenpoetsbeurt.

 • Verbeterd uiterlijk: Een orthodontische behandeling kan het uiterlijk verbeteren door de stand van de tanden en kiezen te corrigeren.

 • Verbeterde kauwfunctie: Een orthodontische behandeling kan de kauwfunctie verbeteren door de tanden en kiezen beter op elkaar af te stemmen.

 • Minder kans op tandbederf: Een orthodontische behandeling kan de kans op tandbederf verminderen door de tanden en kiezen beter op elkaar af te stemmen en ruimte te creëren voor een betere tandenpoetsbeurt.

Spoed Orthodontist Maasluis

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele orthodontist, dan ben je bij Spoed Orthodontist Maasluis op het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan orthodontische behandelingen en streven naar duurzaam maatwerk. Bij ons staat de patiënt centraal en we zorgen voor een persoonlijke benadering en begeleiding gedurende de hele behandeling.

Een orthodontische behandeling kan veel voordelen hebben, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een beslissing neemt. Denk goed na over de kosten, duur, onderhoud en mogelijke pijn voordat je een behandeling ondergaat. Raadpleeg altijd een professionele orthodontist zoals Spoed Orthodontist Maasluis, voor advies en begeleiding gedurende de hele behandeling. Zo kun je zeker zijn van een succesvolle orthodontische behandeling en duurzaam maatwerk leveren.

 

https://zakelijkbeter.nl/Orthodontische-behandelingen:-Wat-je-moet-weten-om-een-goede-beslissing-te-nemen/