Zakelijk Beter
Image default
Auto-industrie

Nieuwe beveiligingsexamens

Microsoft heeft onlangs een nieuwe reeks beveiligingsonderzoeken en -certificeringen geïntroduceerd. Dit als antwoord op de grote vraag vanuit de markt naar het opvullen van een leemte in de Microsoft-certificering portfolio die hard nodig was. Er zijn vier nieuwe beveiligingsonderzoeken uitgebracht in bèta versies op de markt. Het eerste examen, SC-900, gaat helemaal over Microsoft-beveiliging en -compliance en over de basisprincipes van identiteit. De tweede is examen SC-200, dat draait om Microsoft Security Operations Analyst. De derde is examen SC-300: Microsoft Identity and Access Administrator. De laatste staat bekend als Exam SC-400 en gaat helemaal over Microsoft Information Protection Administrator.

Hoe kun je het SC-200-examen halen?

De certificering “Microsoft Certified: Security Operations Analyst Associate” wordt behaald door het behalen van het SC-200: Microsoft Security Operations Analyst-examen. Beheerder van beveiligingsingenieur en analist van beveiligingsactiviteiten zijn twee veel voorkomende titels waarvoor kennis van de SC-200-test vereist is. Het examen omvat vragen en onderwerpen over Azure Defender en Azure Sentinel. Het is niet echt een moeilijk examen, vooral als je al een tijdje met Defender en Sentinel hebt gewerkt. Het is belangrijk dat je weet hoe je bedreigingen kunt beperken met behulp van Microsoft 365 Defender en Azure Defender en Azure Sentinel. Het is essentieel om deze allemaal te leren kennen en online of fysiek te trainen. Hierdoor vergroot je je kennis en vaardigheden om te slagen en te slagen voor het examen.

Onderwerpen die aan bod komen in het SC-900-examen

Als beveiliging nieuw voor je is en je vertrouwd moet raken met de basisprincipes van beveiliging en compliance, evenals identiteit in cloudgebaseerde en bijbehorende Microsoft-services, dan zou SC-900: Microsoft Security Compliance and Identity Fundamentals het eerste examen moeten zijn om nemen en doorgeven. Als je wilt slagen voor het examen, moet je een training volgen en meer te weten komen over concepten van beveiliging en compliance, evenals identiteit. Je moet ook de mogelijkheden kennen van Microsoft-oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer en beveiligingsoplossingen. Daarnaast moet je de mogelijkheden van Microsoft-compliance oplossingen kennen. Als je slaagt voor de SC-900-test, krijgt je de certificering “Microsoft Certified: Security Compliance and Identity Fundamentals.” Dit is een goed startpunt voor de beveiligingscertificeringen op associate-niveau die betrekking hebben op aanvullende relevante beveiligingsproducten en -services van Microsoft.