Zakelijk Beter
Image default
Auto-industrie

elektrische auto leasen zakelijk

Heb jij een eigen bedrijf of moet jij voor het werk regelmatig langs klanten? Dan moet je uiteraard een goede auto hebben. In de Westerse wereld is een auto immers een statussymbool. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een auto aan te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische auto leasen bij lease-e. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee en in dit artikel gaan wij wat dieper op die voordelen in.

Opladen op diverse locaties

Het eerste voordeel van een elektrische auto is dat je deze op verschillende locaties kunt opladen. Vroeger was een elektrische auto nog minder aantrekkelijk, omdat er minder laadpalen aanwezig waren. Daarom was het niet erg praktisch en kon je tijdens een reis in de problemen komen. Tegenwoordig zijn er veel meer elektrische auto’s op de weg en dat heeft ook geresulteerd in meer laadpalen. Er is nu vrijwel altijd wel ergens een laadpaal in de buurt en dankzij de geavanceerde technologie weet je precies waar die te vinden zijn.

Belastingvoordelen

De klimaatproblematieken zijn urgenter dan ooit. Landelijke overheden hebben al veel akkoorden met elkaar gesloten om de wereld een stuk groener te maken. De Nederlandse overheid stimuleert zijn burgers ook om groener te leven. Daarom kun je met een elektrische auto ook profiteren van verschillende belastingvoordelen. De bijtelling is bijvoorbeeld een stuk lager bij elektrische auto’s. Tegelijkertijd hoef je met een elektrische auto geen wegenbelasting te betalen.

Minder kosten bij elektrische auto leasen zakelijk

Een ander voordeel van een zelektrische auto leasen zakelijk is dat er minden kosten aan verbonden zijn. Auto’s met een motor maken namelijk gebruik van fossiele brandstof. Dit is niet alleen onhandig, maar tegelijkertijd ook nog eens een stuk duurder. Op de lange termijn kun je om die reden dan ook veel geld besparen met een elektrische auto. Zeker wanneer je er veel gebruik van gaat maken, zoals het geval is wanneer je hem voor je werk gaat gebruiken. Daarnaast heeft een elektrische auto ook veel minder onderhoud nodig. Een auto met een motor steekt complexer in elkaar en heeft om die reden ook meer onderhoud nodig.

Stiller op de weg

Een elektrische auto maakt ook een stuk minder geluid dan een auto met motor. Met het oog op de toekomst, is het daarom ook belangrijk om een elektrische auto te leasen. Veel gemeentes zijn namelijk van plan om auto’s met motor te weren uit de binnensteden vanwege het kabaal. Daarnaast zullen er in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer regeltjes komen die nadelig zijn voor mensen die in een auto met motor rijden.