Zakelijk Beter
Image default
Auto-industrie

Alles wat je moet weten over een auto aanhanger

Wanneer je een garagebedrijf hebt of je auto af en toe wilt vervoeren, moet je investeren in aanhangwagens. Een autotrailer is een hulpmiddel om je auto gemakkelijk naar andere locaties te vervoeren. De meeste autotrailers gebruiken dubbele assen. Je kunt echter ook een aanhanger met een enkele as vinden. De afmeting van deze aanhanger is ontworpen voor het vervoer van de auto. Het heeft een grote capaciteit waardoor je ook andere voertuigen zoals motorfietsen of andere kleine voertuigen kunt vervoeren. De aanhanger voor de auto is verkrijgbaar in verschillende modellen. Je kunt het model en de accessoires selecteren op basis van je behoeften.

Wat zijn de modellen van auto aanhangwagens?

Het oorspronkelijke ontwerp van Aanhangcars is een dieplader zonder randen, platen en leuningen. Je kunt het ontwerp echter aanpassen door een op maat gemaakte aanhangwagen aan te schaffen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de zijpanelen te monteren. Met deze panelen kun je je aanhanger functioneler maken. Je kunt je auto niet alleen vervoeren, maar je kunt er ook andere goederen mee laden. Dit type oplegger wordt ook wel multitransporter genoemd. De meeste auto aanhangwagens zijn uitgerust met gescheiden oprijplaten. Met behulp van oprijplaten kun je de oprijplaten opbergen onder de vloer van de aanhangwagen. Verder kun je ook een aanhangwagen aanschaffen die hydraulisch kan kantelen. Dit systeem laat het laad- en losproces gemakkelijker verlopen.

Wat zijn vereiste accessoires voor auto aanhangwagens?

De auto aanhangwagen is meestal uitgerust met verschillende accessoires en functies die je kunnen helpen om je auto probleemloos te vervoeren. Zo wordt hij gecompleteerd met een opklapbaar neuswiel en een handmatige lier. Bovendien heeft het wielstoppers die de auto op de aanhanger houden. Kies ook voor een aanhanger met een antislipvloer. Een ander essentieel kenmerk dat de aanhangwagen moet hebben, is een kantelbaar bed. Met de kantelriem kun je de auto gemakkelijker in- en uitladen. Je hoeft de oprijplaten niet uit te schuiven. Als gevolg hiervan kun je het risico van zwaar tillen minimaliseren. Het hebben van een aanhanger met een kantelbed kan je productiviteit verhogen.